Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Συνάντηση Λιάπη με Παπούλια και Καραμανλή

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου η μεταφορά αρχαιοτήτων στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

Δώρα Σγάρτσου - 16 November 2007, 00:00

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια επισκέφτηκε την Τετάρτη ο υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου του. Ακολούθως, μαζί<...>

με την Πρόεδρο των Special Olympics κυρία Γιάννα Δεσποτοπούλου, παρέδωσαν στον Πρόεδρο τη σημαία των Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο στην Κίνα. Οι επόμενοι αγώνες Special Olympics θα διεξαχθούν στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2011.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για την εξέλιξη των εργασιών στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και όπως τον διαβεβαίωσε ο κ. Λιάπης ”η μεταφορά των εκθεμάτων βαίνει ομαλά, βάσει του χρονοδιαγράμματος”. “Εντός του έτους, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, πρόσθεσε ο κ. Λιάπης θα έχουν μεταφερθεί όλες οι αρχαιότητες και ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Μουσείο για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών”.

Ο κ. Παπούλιας ανακοίνωσε επίσης στον υπουργό Πολιτισμού ότι η Ελλάδα ανέλαβε να πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο του 2008 μία συνάντηση Αρχηγών Κρατών που αφορούν σε θέματα περιβάλλοντος. Είναι η συνάντηση των «Πράσινων Προέδρων» όπως αποκαλούνται. Θα έρθουν περίπου 10- 12 Αρχηγοί Κρατών από τις γειτονικές χώρες και όχι μόνο. Η Ελλάδα θα αναλάβει αυτή τη διοργάνωση στην Αρχαία Ολυμπία, σ’ ένα χώρο σύμβολο για τον ελληνικό, αλλά και τον παγκόσμιο πολιτισμό. ”`Αλλωστε” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάπης ”πολιτισμός και περιβάλλον είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Έτσι αρχίζουμε από τώρα τις προετοιμασίες γι’ αυτή τη συνάντηση”.

Συνάντηση Λιάπη με Πρωθυπουργό

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μεταφορά των αρχαιοτήτων στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης έδειξε στη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, κ. Λιάπη και ο Πρωθυπουργός της χώρας, κ. Κώστας Καραμανλής. ”Το χρονοδιάγραμμα τηρείται ευλαβικά και τον Δεκέμβρη θα έχουν μεταφερθεί όλες οι αρχαιότητες, όλα τα μάρμαρα, με συνέπεια να το επισκεφθεί και ο ίδιος- υπολογίζουμε στα μέσα Δεκεμβρίου - το νέο Μουσείο” δήλωσε σχετικά ο κ. Λιάπης.

Στη συνάντηση ο κ. Λιάπης έθεσε στον Πρωθυπουργό και το θέμα των οικονομικών πόρων, αφού όπως εξήγησε: Πολιτισμός χωρίς λεφτά δεν γίνεται. Ο Πρωθυπουργός, από την πλευρά του, με τη μεγάλη ευαισθησία που έχει για τον Πολιτισμό, δεσμεύτηκε πως το ζήτημα αυτό θα είναι πρώτη προτεραιότητα για αυτόν.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top