Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
World Travel Market

Απτόητοι οι Βρετανοί σε θέματα τρομοκρατίας

Βίκυ Καραντζαβέλου - 19 Νοέμβριος 2007, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ - WTM 2007: Έρευνα για την ταξιδιωτική συμπεριφορά Γιαπωνέζων, Γερμανών, Αμερικάνων και Βρετανών, που πραγματοποίησε το Tourism Intelligence International, σχετικά με θέματα τρομοκρατίας, κατέδειξε πως οι Βρετανοί δεν πτοούνται<...>

από τις οποιεσδήποτε συνθήκες και είναι πάντα έτοιμοι να ετοιμάσουν βαλίτσες και να αφήσουν τη χώρα τους για διακοπές.

Οι Βρετανοί είναι οι πιο σκληροί και με την μεγαλύτερη αντοχή σε θέματα τρομοκρατίας ταξιδιώτες στον κόσμο ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Διευθύντρια του Tourism Intelligence International, Dr. Auliana Poon, στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market.

Και εξήγησε: “Κάναμε μια έρευνα για το πως αντιδρούν οι Γιαπωνέζοι, οι Γερμανοί, οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί στην τρομοκρατία και ειδικότερα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό, έπειτα από την έναρξη του πολέμου στον Κόλπο. Έξι μήνες πριν αρχίσει ο πόλεμος οι Γιαπωνέζοι και οι Αμερικάνοι είχαν σταματήσει τα ταξίδια, ενώ οι Γερμανοί πέντε μήνες πριν και οι δε Βρετανοί τρεις μήνες πριν. Μετά τη λήξη του πολέμου, οι Βρετανοί άρχισαν και πάλι τα ταξίδια τους έπειτα από οκτώ μήνες, οι Γερμανοί έπειτα από 11 μήνες και οι Αμερικάνοι έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια”.

“Βάσει αυτών των στοιχείων είναι απόλυτα ασφαλές να ποντάρει κανείς στην βρετανική αγορά, αφού αποτελεί κλειδί για την πρόβλεψη της ταξιδιωτικής συμπεριφοράς του υπόλοιπου κόσμου σε ανάλογες περιπτώσεις” κατέληξε η Dr. Poon. Εξάλλου πρόσθεσε πρόκειται για μια τεράσια αγορά: Μέχρι το 2010 ο πληθυσμός της Βρετανίας υπολογίζεται να αγγίξει τα 75 εκατ., ενώ σήμερα η βρετανική τουριστική αγορά κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο, τη δεύτερη στη χρονομίσθωση και τη δεύτερη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην κρουαζιέρα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top