Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
World Travel Market

Σημαντικός ο ρόλος των ταξιδιωτών σε θέματα περιβάλλοντος

Θοδωρής Κουμέλης - 20 Νοέμβριος 2007, 00:00

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ - WTM 2007: "Οι καταναλωτές - ταξιδιώτες καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των πράσινων "ταξιδιωτικών επιχειρήσεων". Πρέπει να διαθέσουν τα χρήματα τους όπου τους δείχνει η καρδιά τους" ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Fiona Jeffery...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΟΝΔΙΝΟ - WTM 2007: “Οι καταναλωτές - ταξιδιώτες καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των πράσινων “ταξιδιωτικών επιχειρήσεων”. Πρέπει να διαθέσουν τα χρήματα τους όπου τους δείχνει<...>

η καρδιά τους” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Fiona Jeffery, Chairman της World Travel Market, στο πλαίσιο της έκθεσης.

“Δεν αρκεί” συμπλήρωσε “να αφήνουν το θέμα του “υπεύθυνου τουρισμού” στη βιομηχανία και να ελπίζουν ότι κατά αυτό τον τρόπο το πρόβλημα του κλίματος για τον παγκόσμιο τουρισμό έχει λυθεί. Οι καταναλωτές πρέπει να ενισχύουν τις προσπάθειες της βιομηχανίας πιο έμπρακτα, αξιοποιώντας τη δύναμη των πορτοφολιών τους.

“Πρόκειται για το μέλλον, τόσο των παιδιών τους, όσο και των εγγονιών τους. Θα το θέσουν σε κίνδυνο, επιλέγοντας δύο ή τρεις εβδομάδες ξένοιαστων διακοπών με μια εταιρία που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη” αναρωτήθηκε η κα Jeffery.

Μιλώντας δε πιο συγκεκριμένα για τη συμπεριφορά των Βρετανών σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας, η κα Jeffery είπε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που οι Βρετανοί ταξιδιώτες γίνονται πιο ευσυνείδητοι σχετικά με τον τρόπο του ταξιδίου τους, αλλά και την επιλογή του προορισμού τους. Επιλέγουν πλέον πιο αυθεντικές εμπειρίες και λιγότερο βλαπτικές για το περιβάλλον”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top