Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Λιάπη με τη νέα Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως
Υπουργείο Πολιτισμού

Συνάντηση Λιάπη με τη νέα Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως

Με τα μέλη της νέας Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως συναντήθηκε χτες το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, και στη συνέχεια επιθεώρησε την πορεία των αναστηλωτικών έργων. Ο Υπουργός ανέφερε ότι εντός του 2008<...>προβλέπεται η ολοκλήρωση αναστήλωσης της βόρειας

Με τα μέλη της νέας Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως συναντήθηκε χτες το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, και στη συνέχεια επιθεώρησε την πορεία των αναστηλωτικών έργων. Ο Υπουργός ανέφερε ότι εντός του 2008<...>προβλέπεται η ολοκλήρωση αναστήλωσης της βόρειας κιονοστοιχίας στον Παρθενώνα, των οροφών του κεντρικού κτιρίου Προπυλαίων και του Ναού Αθηνάς Νίκης. Παράλληλα, εντός του επόμενου έτους αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες καθαρισμού του τμήματος των Καρυάτιδων του Ερεχθείου, με την μέθοδο Laser.

Ο κ. Λιάπης ενημερώθηκε και για τις προγραμματιζόμενες δραστηριότητες προβολής των έργων της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Υ.Σ.Μ.Α.) για το 2008, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη διοργάνωση εκθέσεων για τα αναστηλωτικά έργα της Ακρόπολης στο Μουσείο Περγάμου στο Βερολίνο, αλλά και στο Πεκίνο, την έκδοση τόμου απόδοσης έργου αποκαταστάσεως του Ερεχθείου σε συνδυασμό με τη δημιουργία Ψηφιακής Τρισδιάστατης Ταινίας, καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίου για τα έργα Ακροπόλεως κατά το τέλος του 2008 στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Πολιτισμού ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανάθεση του έργου των ψηφιακών δράσεων της Υ.Σ.Μ.Α., με στόχο η έναρξη λειτουργίας της αίθουσας προβολών να συμβαδίσει με τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου και να ολοκληρωθεί εντός του χρονικού ορίου του Γ’Κ.Π.Σ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024