Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕλληνικό χρώμα στο 68ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σκωλ

Ελληνικό χρώμα στο 68ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σκωλ

Το 68ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σκωλ που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Αττάλεια, από 4 έως 9 Νοεμβρίου, είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αφού σ`αυτό προήδρευε για πρώτη φορά […]

Το 68ο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σκωλ που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην Αττάλεια, από 4 έως 9 Νοεμβρίου, είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα, αφού σ`αυτό προήδρευε για πρώτη φορά στα 73 χρόνια παρουσίας<...>του Διεθνούς Σκωλ, Ελληνίδα, η κα Λίτσα Παπαθανάση, με συμμετοχή 900 ατόμων απο τα οποία 170 Αυστραλοί και με παρόντες εκπροσώπους απο πάνω απο 60 χώρες μέλη του Σκωλ, με 9 Έλληνες και 6 Κυπρίους.

Η ελληνική αποστολή αποτελείτο απο την Πρόεδρο του Διεθνούς Σκωλ, κα Λίτσα Παπαθανάση, τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Κωβαίο, την Ελληνίδα Σύμβουλο κα Μαρίνα Υψηλάντη, την Αντιπρόεδρο του Σκωλ Ρόδου κα Λία Φώκιαλη, την εκπρόσωπο του Σκωλ Κω κα Μίνα Πλατανίστα και τα μέλη του Σκωλ Αθηνών, κ.κ. Αλεξανδρόπουλο και Σαμαρά. Η Κυπριακή συμμετοχή με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής κ. Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Σύμβουλο Κύπρου κ. Αλέκο Μαυρίκιο και το μέλος κ. Τάσσο Αναστασιάδη.

Στην εναρκτήρια τελετή, η ελληνική σημαία παρέλαυσε τιμητικά πρώτη απο όλες τις άλλες σημαίες που ακολούθησαν. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, ο Κυβερνήτης της περιοχής, ο δήμαρχος της Αττάλειας και πολλοί άλλοι επίσημοι και προσκεκλημένοι. Ο λόγος της Προέδρου, κας Λίτσας Παπαθανάση, έδωσε με αδρές γραμμές την πορεία που ακολούθησε την χρονιά της Προεδρίας της, τις δράσεις που αναλήφθηκαν σε σχέση και με το θέμα που επέλεξε, αυτό της “Αειφορικής Ανάπτυξης στον Τουρισμό”, αλλά και την προοπτική της παραπέρα πορείας του Σκωλ και τις δυνατότητες παρέμβασής του στην Διεθνή Τουριστική σκηνή.

Η απονομή των βραβείων του 6ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Οικολογικού Τουρισμού του Σκωλ, ανέδειξε 2 νικητές απο το Εκουαντόρ, 2 απο την Ινδία και 2 απο τα νησιά Φίτζι. Η συμμετοχή της Μυτιλήνης ήταν ανάμεσα στους τρεις πρώτους στην κατηγορία της. Η εναρκτήρια τελετή έκλεισε με μία καταπληκτική επίδειξη του χορευτικού συγκροτήματος “Η Φωτιά της Ανατολής”.

Η Ελλάδα ήταν παρούσα και μέσα από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ο οποίος επιχορήγησε την προσπάθεια με 2.000 ευρώ και συμπεριλαμβανόταν στο τεράστιο πανό με τους χορηγούς του Συνεδρίου. Υλικό διαφήμισης παρεχώρησε ο δήμος Ροδίων, ο ΠΡΟΤΟΥΡ και ο ΟΠΑΔ της Νομαρχίας Δωδεκανήσου.

Ακόμη Έλληνας ήταν το Διευθυντικό στέλεχος της UNEP που διεξήγαγε το διαδραστικό σεμινάριο για την αειφορική ανάπτυξη στον τουρισμό, ο κ. Στέφανος Φωτίου. Τα δώρα της Προέδρου έφερναν τη σφραγίδα του Λαλαούνη και εντυπωσίασαν. Περιείχαν σε ασήμι το αρχαίο τετράδραχμο ροδιακής κοπής με το Ρόδον της Ρόδου, που ανέδειξε τη Ρόδο και την Ελλάδα σε πάνω απο 50 χώρες στον κόσμο. Ελλάδα και Ρόδο περιείχε και το banner (σημαιάκι) της Προέδρου που διανεμείθηκε ανα τον κόσμο του Σκωλ.

Το πολύ επιτυχημένο Β2Β, με 58 συμμετοχές, έδωσε την ευκαιρία στα μέλη του Σκωλ, αλλά και σε όλους τους παρόντες να κάνουν επαγγελματικές επαφές και συμφωνίες, αναδεικνύοντας την επαγγγελματική πλευρά του Σκωλ.

Η Γενική Συνέλευση υπο την Προεδρία της κας Παπαθανάση διεξήχθη ομαλά και τα σχόλια ήταν επαινετικά για τον τρόπο και την ικανότητα προσέγγισης και ψήφισης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. Σχετική εγκωμιαστική μνεία έγινε απο τον Επίτιμο Πρόεδρο του Διεθνούς Σκωλ, κ. Joe Malone, αλλά και από πάρα πολλούς Συνέδρους.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του επομένου Προέδρου, υποψήφιοι ήταν απο την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη) η κα Hulya Aslantas και ο κ. Phil Sims από την Νέα Ζηλανδία (Auckland). Πρόεδρος αναδείχθηκε με 125 ψήφους ο κ. Sims έναντι 115 της κας Aslantas. Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε ο Κροάτης απο το Ζάγκρεμπ, κ. Nik Racic και Director η κα Lone Ricks από τη Δανία.

Το επόμενο Παγκόσμιο Συνέδριο του Σκωλ θα πραγματοποιηθεί στο Taipei της Ταϊβάν από 12 έως 17 Οκτωβρίου 2008 και το μεθεπόμενο στην Βουδαπέστη της Ουγγαρίας τον Οκτώβρη του 2009, ενώ αγώνας πρέπει να γίνει κατά την κα Παπαθανάση για τη διεκδίκηση ενός Παγκόσμιο Συνεδρίου και στη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024