Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροπορική συμφωνία με το Ισραήλ εξετάζει η Ε.Ε.
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αεροπορική συμφωνία με το Ισραήλ εξετάζει η Ε.Ε.

Πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της δημιουργίας Κοινού Εναέριου Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Νοτιοανατολικών γειτόνων της έως το 2010, εισηγήθηκε πρόσφαταη Ευρωπαϊκή Επιτροπή, […]

Πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της δημιουργίας Κοινού Εναέριου Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Νοτιοανατολικών γειτόνων της έως το 2010, εισηγήθηκε πρόσφατα<...>η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί μεταξύ Ε.Ε. και Ισραήλ και να επιτευχθεί η μέγιστη σύγκλιση κανονισμών.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, “Το Ισραήλ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πολιτική Γειτνίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εν λόγω αεροπορική συμφωνία θα φέρει πιο κοντά την Ε.Ε. με το Ισραήλ και θα εξασφαλίσει τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθιερώνοντας ένα υψηλό επίπεδο κανονισμών”.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την συμφωνία και δηλώνει έτοιμο να επαναδιαμορφώσει το πλαίσιο λειτουργίας των διεθνών αερομεταφορών του, προκειμένου να έρθει πιο κοντά με την Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υιοθετήσει πιο ελαστική διαπραγματευτική πολιτική στο θέμα των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Μια συμφωνία Κοινού Εναέριου Χώρου με το Ισραήλ θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τη βιομηχανία. Σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής, η Ευρώπη αποτελεί την σημαντικότερη αεροπορική αγορά για το Ισραήλ, κατέχοντας μερίδιο 54% στις διεθνείς πτήσεις από και προς το Ισραήλ. Ανάλογα, το Ισραήλ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, παρουσιάζοντας πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης. Η κίνηση επιβατών μεταξύ της Ε.Ε. και του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 3% στη διάρκεια της δεκαετίας 1995 and 2005, ενώ οι προβλέψεις είναι θετικές και για το μέλλον. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ αποτελεί και αναδυόμενη τουριστική αγορά για την Ευρώπη, αφού το 2004 το επισκέφτηκαν 1,5 εκατ. Ευρωπαίοι, από τους οποίους το 89% αεροπορικώς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024