Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Αεροπορική συμφωνία με το Ισραήλ εξετάζει η Ε.Ε.

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Νοέμβριος 2007, 00:00

Πρόταση για έναρξη διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ, στο πλαίσιο της δημιουργίας Κοινού Εναέριου Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Νοτιοανατολικών γειτόνων της έως το 2010, εισηγήθηκε πρόσφατα<...>

η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί μεταξύ Ε.Ε. και Ισραήλ και να επιτευχθεί η μέγιστη σύγκλιση κανονισμών.

Όπως ανέφερε σχετικά ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Jacques Barrot, “Το Ισραήλ παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Πολιτική Γειτνίασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η εν λόγω αεροπορική συμφωνία θα φέρει πιο κοντά την Ε.Ε. με το Ισραήλ και θα εξασφαλίσει τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, καθιερώνοντας ένα υψηλό επίπεδο κανονισμών”.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την συμφωνία και δηλώνει έτοιμο να επαναδιαμορφώσει το πλαίσιο λειτουργίας των διεθνών αερομεταφορών του, προκειμένου να έρθει πιο κοντά με την Ε.Ε. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη υιοθετήσει πιο ελαστική διαπραγματευτική πολιτική στο θέμα των αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των χωρών-μελών της Ε.Ε.

Μια συμφωνία Κοινού Εναέριου Χώρου με το Ισραήλ θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τη βιομηχανία. Σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής, η Ευρώπη αποτελεί την σημαντικότερη αεροπορική αγορά για το Ισραήλ, κατέχοντας μερίδιο 54% στις διεθνείς πτήσεις από και προς το Ισραήλ. Ανάλογα, το Ισραήλ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αγορές για την Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, παρουσιάζοντας πολύ καλές προοπτικές ανάπτυξης. Η κίνηση επιβατών μεταξύ της Ε.Ε. και του Ισραήλ αυξήθηκε κατά 3% στη διάρκεια της δεκαετίας 1995 and 2005, ενώ οι προβλέψεις είναι θετικές και για το μέλλον. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το Ισραήλ αποτελεί και αναδυόμενη τουριστική αγορά για την Ευρώπη, αφού το 2004 το επισκέφτηκαν 1,5 εκατ. Ευρωπαίοι, από τους οποίους το 89% αεροπορικώς.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top