Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑεροπορική συμφωνία υπέγραψαν Η.Π.Α. και Σιγκαπούρη

Αεροπορική συμφωνία υπέγραψαν Η.Π.Α. και Σιγκαπούρη

Συμφωνία – ορόσημο στον χώρο της αεροπορίας υπέγραψαν οι Η.Π.Α. και η Σιγκαπούρη, άροντας όλους τους περιορισμούς στην εκτέλεση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία, σημεία της οποίας […]

Συμφωνία – ορόσημο στον χώρο της αεροπορίας υπέγραψαν οι Η.Π.Α. και η Σιγκαπούρη, άροντας όλους τους περιορισμούς στην εκτέλεση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία, σημεία της οποίας ολοκληρώθηκαν τον περασμένο μήνα, υπογράφτηκε<...>από την υπουργό Μεταφορών των Η.Π.Α., κα Ruth Kelly και τον υπουργό Μεταφορών της Σιγκαπούρης, κ. Raymond Lim.

Όπως ανέφερε η κα Kelly: “Είμαι πολύ χαρούμενη με την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θα ωφελήσει τόσο τους επιβάτες, όσο και την αεροπορική βιομηχανία των δύο χωρών. Όντας η πιο απελευθερωτική συμφωνία μέχρι σήμερα, ελπίζω πως θα αποτελέσει την αρχή για την σύναψη και άλλων συμφωνιών στο μέλλον”.

Με τη νέα συμφωνία ουσιαστικά διευρύνεται η αγορά για τις αεροπορικές εταιρίες των δύο χωρών, ενώ παράλληλα συνδέεται για πρώτη φορά το Λονδίνο και η αμερικάνικη αγορά με έναν μη ευρωπαϊκό ή αμερικάνικο αερομεταφορέα, χάρη στη δυνατότητα πραγματοποίησης πτήσεων με κοινό κωδικό (codeshare).

Η συμφωνία μεταξύ των Η.Π.Α. και της Σιγκαπούρης θα τεθεί σε ισχύ από τις 30 Μαρτίου 2008.

Συμφωνία `Ανοιχτών Ουρανών` της Σιγκαπούρης και με την Σλοβακία

Παράλληλα με τα παραπάνω, η Σιγκαπούρη υπέγραψε στις 22 Νοεμβρίου συμφωνία `Ανοιχτών Ουρανών` με τη Σλοβακία, παραχωρώντας κάθε ευελιξία στις αεροπορικές εταιρίες των δύο χωρών. Οι διαβουλεύσεις για την εν συμφωνία πραγματοποίηθηκαν από τις 20 έως και τις 22 Νοεμβρίου στην Σιγκαπούρη.

Στις συνομιλίες από την πλευρά της Σιγκαπούρης συμμετείχε ο Γενικός Διευθυντής και CEO της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ.
Lim Kim Choon και από την πλευρά της Σλοβακίας ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών και αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Jan Breja.

Με την εν λόγω συμφωνία, οι αερομεταφορείς της Σιγκαπούρης θα έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης πτήσεων, με τη συχνότητα που επιθυμούν, μεταξύ της χώρας τους και προορισμών της Σλοβακίας, αλλά και πέρα από την Σλοβακία σε όποια άλλη πόλη του κόσμου επιθυμούν. Ανάλογα και οι αερομεταφορείς της Σλοβακίας θα έχουν το δικαίωμα πραγματοποίησης όσων πτήσεων θέλουν προς τη Σιγκαπούρη, αλλά και πέρα από αυτή.

“Πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία, που αντανακλά τη δέσμευση και των δύο χωρών για την προώθηση του ελεύθερου ανταγωνισμού στην αεροπορική βιομηχανία. Η Σιγκαπούρη και η Σλοβακία συνδέονται με στενούς δεσμούς και η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στους αερομεταφορείς τους να καλύψουν στο μέγιστο τις ανάγκες του μέλλοντος” δήλωσε σχετικά ο κ. Lim Kim Choon.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024