Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Στόχος η πιστοποίηση EMAS

Υπογραφή Δήλωσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βίκυ Καραντζαβέλου - 30 Νοέμβριος 2007, 00:00

Υπογράφηκε στις 27 Νοεμβρίου, στα πλαίσια συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η επίσημη δήλωση Περιβαλλοντικής Πολιτικής. Με βάση αυτή<...>

την δήλωση το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεσμεύεται να εκπληρώσει τους στόχους που προβλέπονται, προκειμένου να αποκτήσει την πιστοποίηση στα πλαίσια του Κοινοτικού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου (EMAS) μέχρι το τέλος του έτους.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα γίνει έτσι το πρώτο θεσμικό όργανο σε διεθνές επίπεδο που εφαρμόζοντας ένα σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης στα πλαίσια της λειτουργίας του και μέσα από την δημοσίευση μιας ανεξάρτητα επαληθευμένης περιβαλλοντικής δήλωσης θα αποκτήσει το πιστοποιητικό EMAS.

Το κοινοτικό σύστημα οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου (EMAS) στοχεύει στην προώθηση της συνεχούς βελτίωσης των περιβαλλοντικών επιδόσεων όλων των ευρωπαϊκών οργανισμών, καθώς και της πληροφόρησης του κοινού και άλλων ενδιαφερομένων μέσω της κατάρτισης και της εφαρμογής συστημάτων περιβαλλοντικής διαχείρισης από τους οργανισμούς, της αντικειμενικής και περιοδικής αξιολόγησης των συστημάτων αυτών, της επιμόρφωσης και της ενεργού συμμετοχής του προσωπικού των οργανισμών καθώς και της ενημέρωσης του κοινού και άλλων ενδιαφερομένων.

Οποιοσδήποτε οργανισμός επιθυμεί να συμμετάσχει στο σύστημα πρέπει να υιοθετήσει περιβαλλοντική πολιτική προσδιορίζοντας τους στόχους και τις αρχές που διέπουν τη δράση του σε σχέση με το περιβάλλον, να πραγματοποιήσει περιβαλλοντική ανάλυση των δραστηριοτήτων, προϊόντων και υπηρεσιών του και να θέσει σε εφαρμογή σύστημα οικολογικής διαχείρισης. Παράλληλα, οφείλει να διενεργεί τακτικά οικολογικό έλεγχο και να συντάσσει περιβαλλοντική δήλωση σχετικά.

«Δεδομένης της δέσμευσης της ΕΕ να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση του φαινομένου των κλιματικών αλλαγών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποδεικνύει μέσω της συμμετοχής του στο σύστημα EMAS ότι εφαρμόζει το ίδιο τις αρχές που πρεσβεύει. Μόνο μειώνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις του Κοινοβουλίου στο περιβάλλον μπορούμε να αποδείξουμε στους πολίτες ότι θέτουμε πρώτοι οι ίδιοι σε εφαρμογή την περιβαλλοντική νομοθεσία που ζητάμε από αυτούς να εφαρμόσουν», δήλωσε μετά την υπογραφή η Ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Ευαγγελία Τζαμπάζη.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top