Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεργασία σε όλα τα επίπεδα για τον τουρισμό ζητά ο Αρναουτάκης
Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για τον τουρισμό ζητά ο Αρναουτάκης

Παρέμβαση στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της συζήτησης για την έκθεση Costa σχετικά με την ανανεωμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό, έκανε ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης

Παρέμβαση στη χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στα πλαίσια της συζήτησης για την έκθεση Costa σχετικά με την ανανεωμένη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τουρισμό, έκανε ο ευρωβουλευτής<...>του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην παρέμβαση του, ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι ο ευρωπαϊκός τουρισμός καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει κρίσιμα ζητήματα, όπως την έντονη εποχικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Αφού αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία του τομέα του τουρισμού (άμεσα και έμμεσα παράγει πάνω από το 10% του ΑΕΠ της Ε.Ε. και απασχολεί περίπου το 12% του συνόλου των εργαζομένων), επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Ε.Ε., υπάρχουν μια σειρά μέτρα και δράσεις που μπορούν να συμβάλουν στην ανοδική πορεία του τομέα και την αειφόρο ανάπτυξή του.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να τονίσει ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τουρισμός απαιτούν μία συνεκτική πολιτική ανταπόκριση σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα ολοκληρωμένο και ανταγωνιστικό πλαίσιο δράσης με συγκεκριμένους ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε, και με δεδομένους τους στόχους που έχουν τεθεί από την αναθεωρημένη στρατηγική της Λισαβόνας για τη νέα προγραμματική περίοδο, απαραίτητη είναι η συνεργασία και συνέργια σε όλα τα επίπεδα, αλλά και ο συντονισμός των πολιτικών δράσεων, που έχουν άμεσο ή έμμεσο αντίκτυπο στον τομέα του τουρισμού.

Απαντώντας στο ερώτημα τι τουριστικό τομέα θέλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι «θέλουμε έναν τομέα οικονομικά , κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο που θα αναπτύσσεται σύμφωνα με τις αρχές της αειφορίας, θα προσφέρει ποιοτικό τουριστικό προϊόν και υπηρεσίες και δεν θα αποκλείει κανένα».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024