Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕγκατάσταση συστήματος Tarsier στο αεροδρόμιο της Ντόχα

Εγκατάσταση συστήματος Tarsier στο αεροδρόμιο της Ντόχα

Την απόφασή του να εγκαταστήσει το σύστημα Tarsier, ένα νέο σύστημα εντοπισμού ξένων αντικειμένων στον αεροδιάδρομο, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρία QinetiQ, μια διεθνή εταιρία παραγωγής αμυντικού υλικού και […]

Την απόφασή του να εγκαταστήσει το σύστημα Tarsier, ένα νέο σύστημα εντοπισμού ξένων αντικειμένων στον αεροδιάδρομο, το οποίο κατασκευάζεται από την εταιρία QinetiQ, μια διεθνή εταιρία παραγωγής αμυντικού υλικού και προϊόντων<...>τεχνολογίας ασφάλειας, ανακοίνωσε το διεθνές αεροδρόμιο του Κατάρ, στη Ντόχα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν ο κ. Akbar Al Baker, Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα και ο κ. Phil McLachlan, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας QinetiQ Airport Technologies.

Το σύστημα Tarsier θα εντοπίζει ξένα αντικείμενα (FOD) στον αεροδιάδρομο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα, οποίος έχει μήκος 4.572 μέτρων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Τρία ραντάρ θα σαρώνουν τον αεροδιάδρομο 24 ώρες την ημέρα κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες και θα εντοπίζουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τις μηχανές ή να προκαλέσουν ζημιά σε συστήματα κάποιου αεροσκάφους.

Ο κ. b>Al Baker, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways, δήλωσε: «Η ασφάλεια είναι απόλυτη προτεραιότητα για εμάς. Θεωρούμε το σύστημα Tarsier ως ένα τμήμα του ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας ακριβώς γιατί επιτηρεί τον αεροδιάδρομο διαρκώς χωρίς να χρειάζεται να διακόψει την επιτήρηση για την κυκλοφορία των αεροσκαφών. Αυτό θα μας προσφέρει τόσο λειτουργικά όσο και οικονομικά οφέλη, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η χρήση του συστήματος Tarsier αποτελεί μια δέσμευση για τη λειτουργία ενός αεροδρομίου με κύρια παράμετρο την ασφάλεια».

Σημειώνεται πως ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποιούν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα έχει εκτοξευτεί από τα 2 εκατομμύρια στα 10 εκατομμύρια μέσα στην τελευταία δεκαετία. Το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ντόχα θα ανοίξει τις πύλες του το 2009 και στην τελική φάση της ανάπτυξής του θα μπορεί να εξυπηρετεί 50 εκατομμύρια επιβάτες. Οι εταιρίες QinetiQ και Qatar Airways βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση του συστήματος Tarsier, που θα καλύπτει τους 2 αεροδιαδρόμους του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα όταν αυτό ολοκληρωθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024