Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Οι επιχειρηματίες Αγροτουρισμού στην Καλαμάτα

Δώρα Σγάρτσου - 03 Δεκέμβριος 2007, 00:00

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία επιχειρηματιών του αγροτουρισμού για τη σύσταση Ένωσης Αγροτουρισμού Πελοποννήσου, οργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και τους Δρόμους της Ελιάς, συνάντηση<...>

στην Καλαμάτα, την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 (στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, στις 10:00), με απώτερο στόχο τη σύσταση συνδικαλιστικού φορέα, που θα προωθεί την επίλυση των προβλημάτων των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, θα συντονίζει τη συνδικαλιστική δράση τους, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Αγροτουρισμού, θα αξιοποιεί την τεχνογνωσία της αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και θα προωθεί με κάθε νόμιμο μέσο τα συμφέροντα των μελών της. Το παρόν θα δώσουν στη συνάντηση και οι φορείς της περιοχής

Στη συνέχεια (12:00) θα ακολουθήσει συνάντηση με τις Αρχές και τους φορείς της περιοχής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί γόνιμη ανταλλαγή σκέψεων όσον αφορά στον ταχέως ανερχόμενο κλάδο του αγροτουρισμού στην Ελλάδα.

Με την ευκαιρία, ο κ. Σ. Μαρίνης, μέλος του Δ.Σ. της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, οργανώνει επίσκεψη μελέτης για τους επιχειρηματίες Αγροτουρισμού από όλη την Ελλάδα, ώστε οι επισκέψεις να αποτελούν ένα πραγματικό εργαλείο εκπαίδευσης και απόκτησης συναντίληψης για τα θέματα ποιότητας στον Αγροτουρισμό. Σε αυτά τα πλαίσια, οι επιχειρηματίες αγροτουρισμού θα επισκεφτούν τη Μεσσηνιακή Μάνη και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις εργασίες στο «Λιοτρίβι Σταυροπήγιο». Η φιλοξενία των επιχειρηματιών αγροτουρισμού, θα γίνει στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”, και οι συμμετέχοντες θα γευτούν τοπική παραδοσιακή γαστρονομία στην Ταβέρνα «Κουζίνα της Μεσογείου και του Ελαιολάδου».
Την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2007, θα επισκεφθούν την «ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ», στο Ψάρι Καρίταινας, όπου ο κ. Βασίλης Παπούλιας οργανώνει συνάντηση με επιχειρηματίες. Ακολούθως, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, θα ανταλλάξουν σκέψεις για τη συμβολή του αγροτουρισμού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του θέρους του 2007.

Σημειώνεται, ότι 1-4 Ιουνίου 2008, προετοιμάζεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ έχει ήδη υπογραφεί η Ένωση Αγροτουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας και έχουν συγκεντρωθεί οι υπογραφές στο καταστατικό της Ένωσης Αγροτουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, Το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2007, θα συσταθεί η Ένωση Αγροτουρισμού Κρήτης και στις 22 Ιανουαρίου 2008 θα παρουσιαστεί στα Ιωάννινα η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top