Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεχίζεται το ταξίδι των Αττικών Οίνων

Βίκυ Καραντζαβέλου - 04 December 2007, 00:00

Με τη νέα σοδειά των κρασιών της Ανατολικής Αττικής είχαν την ευκαιρία να συστηθούν οι Αθηναίοι την περασμένη Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Νομαρχία<...>

Ανατολικής Αττικής, η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α.), καθώς και ανεξάρτητοι οινοπαραγωγοί της Ανατολικής Αττικής.

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων, που έχουν καθιερωθεί εδώ και πέντε χρόνια μετά από πρωτοβουλία τού Νομάρχη κ. Λεωνίδα Κουρή, και έχουν σκοπό την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των κρασιών της Ανατολικής Αττικής, καθώς και την προβολή, προς τις αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, των προϊόντων του αττικού αμπελώνα, του μεγαλύτερου στην Ελλάδα.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων στο μετρό Συντάγματος εκτός του Νομάρχη κ. Λ. Κουρή, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Π. Δούκας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχος, οι βουλευτές κ.κ. Αθ. Μπούρας, Ν. Καντερές και Μ. Βορίδης, αντινομάρχες κ.κ. Αθ. Αυγερινός, Ευ. Ράπτης και Γ. Ξηντάρας, νομαρχιακοί σύμβουλοι κ.κ. Δ. Μάρκου, Στ. Παπασταυρόπουλος, Στ. Τόλιας, Α. Τσάκωνας, Α. Γάκης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων και κοινοτήτων της Ανατολικής Αττικής.

Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής, κ. Κουρής τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι σημαντικό να στηρίζουμε την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων σε μια περιοχή η οποία αναπτύσσεται ραγδαία, και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Ο αττικός αμπελώνας, ο μεγαλύτερος στην χώρα μας, συνεχίζει να μας προσφέρει υψηλής ποιότητας κρασιά και οι παραγωγοί μας συνεχίζουν με τον παραδοσιακό τρόπο να δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. Η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής έμπρακτα αποδεικνύει το ενδιαφέρον της και με σειρά εκδηλώσεων κάθε χρόνο αναδεικνύει και υποστηρίζει αυτή την προσπάθεια».

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης,κ. Βλάχος, ο οποίος ευχήθηκε να είναι μία καλή χρονιά για τη νέα σοδειά των κρασιών της αττικής γης και επεσήμανε την σημασία της προσπάθειας της Νομαρχίας Ανατ. Αττικής για την προώθησή τους. Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δούκας, ο οποίος αφού συνεχάρη την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής για αυτή την πρωτοβουλία δεσμεύτηκε για την υποστήριξη της εξαγωγικής προσπάθειας των οινοπαραγωγών μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, ώστε να πλαισιώνονται οι επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό με εκπροσώπους αντιστοίχων εταιριών.

Οι εκδηλώσεις υποστήριξης των αττικών κρασιών συνεχίζονται ως εξής:

  • Το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου τα αττικά κρασιά θα προσφέρονται δωρεάν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην γιορτή της οδού Χάρητος στο Κολωνάκι σε κατάλληλα διαμορφωμένα περίπτερα.
  • Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Κέντρο Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Λεονταρίου 108, Κάντζα), που δημιουργήθηκε στις παλαιές αποθήκες του εργοστασίου “Καμπά” από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top