Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωπαϊκή Ένωση

Διεύρυνση της αεροπορικής συμφωνίας εξετάζουν Ε.Ε. και Καναδάς

Δώρα Σγάρτσου - 05 December 2007, 00:00

Αντιπροσωπείες από τον Καναδά και την Ευρωπαϊκή Ένωση συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες για την έναρξη του πρώτου γύρου διαπραγματεύσεων, αναφορικά με την επίτευξη μιας φιλόδοξης αεροπορικής συμφωνίας<...>

μεταξύ των δύο μερών. Την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων κήρυξαν ο Πρέσβης του Καναδά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Ross Hornby και ο Γενικός Διευθυντής της Επιτροπής Ενέργειας και Μεταφορών, κ. Matthias Ruete.

Ο Καναδάς αποτελεί έναν σημαντικό εμπορικό και πολιτικό εταίρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αεροπορική συμφωνία θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις αεροπορικές σχέσεις των δύο μερών και παράλληλα θα ενισχύσει την συνεργασία τους σε θέματα κανονισμών, αλλά και την είσοδο τους στις αντίστοιχες αγορές” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Μπαρό, χαιρετίζοντας την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή να διαπραγματευτεί μια συμφωνία `Ανοιχτών Ουρανών` με τον Καναδά τον φετινό Οκτώβριο, ενώ η ίδια είχε προτείνει την έναρξη των διαπραγματεύσεων στις αρχές της τρέχουσας χρονιάς.

Η επικείμενη συμφωνία με τον Καναδά θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη, τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τη βιομηχανία. Σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής, ο αριθμός των διακινούμενων επιβατών μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά μπορεί να αυξηθεί από 8,7 εκατ. σήμερα σε 14 εκατ. μέχρι το 2011. Επιπρόσθετα, η συμφωνία θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη και για τους καταναλωτές, αφού, όπως προέκυψε, οι χαμηλότεροι ναύλοι θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 72 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία θα δημιουργήσει τη βάση για συνδέσεις μεταξύ όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Καναδα. Σήμερα, υπάρχουν διμερείς αεροπορικές συμφωνίες μεταξύ 19 κρατών-μελών της Ε.Ε. και του Καναδά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top