Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Συμβάσεις με 97 Κ.Ε.Κ. από όλη τη χώρα υπέγραψε το ΥΠΤΑΝ

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Δεκέμβριος 2007, 00:00

Στην υπογραφή συμβάσεων με 97 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) από όλη τη χώρα για την κατάρτιση συνολικά 8.000 εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου, προχώρησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων...

Στην υπογραφή συμβάσεων με 97 Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) από όλη τη χώρα για την κατάρτιση συνολικά 8.000 εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουριστικού τομέα, με στόχο την αναβάθμιση<...>

του γνωστικού τους αντικειμένου, προχώρησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο κατά 75% και από Εθνικούς πόρους κατά 25%.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου στοχεύει στην άμεση βελτίωση της προσαρμοστικότητας και ανταγωνιστικότητας όλων των στελεχών που συγκροτούν έναν τομέα αιχμής για την εθνική οικονομία, όπως ο τουρισμός. Επιδίωξή μας είναι η ουσιαστική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού, που δραστηριοποιείται στο πεδίο του τουρισμού, ώστε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της τουριστικής αγοράς, προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και αισθητικής». Ανέφερε σχετικά σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα ολοκληρωθεί σε συνολικά 16 μήνες και θα απορροφήσει 15 εκατ. ευρώ, θα υλοποιηθεί μέσω Κ.Ε.Κ., τα οποία έχουν λάβει πιστοποίηση από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης» (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.). Τα μαθήματα θα διαρκέσουν από 40 έως 120 ώρες και θα παραδίδονται σε τμήματα των 5 έως και 25 ατόμων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην ελληνική και διεθνή αγορά, την ανάπτυξη επιχειρηματικού πνεύματος, την επένδυση στους ανθρώπινους πόρους, την ανάπτυξη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ, η εφοδιαστική αλυσίδα, την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών και την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Οι μετέχοντες στο πρόγραμμα δικαιούνται να λάβουν το εκπαιδευτικό επίδομα που αντιστοιχεί σε 5 ευρώ για κάθε ώρα κατάρτισης, καθώς και κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής τους, σε περίπτωση που η κατάρτιση γίνεται σε Κ.Ε.Κ. εκτός των ορίων του δήμου τους.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top