Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΦορείςΣυνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις κλιματικές αλλαγές

Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τις κλιματικές αλλαγές

Με βασικό θέμα “Κλιματικές αλλαγές: από το Κιότο στο Μπαλί. Είναι η χώρα μας έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις;” συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος. […]

Με βασικό θέμα “Κλιματικές αλλαγές: από το Κιότο στο Μπαλί. Είναι η χώρα μας έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις;” συνεδρίασε στις αρχές της εβδομάδας η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν<…>και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής ο πρόεδρος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων, κ. Ευάγγελος Μπαλτάς και ο πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), κ. Ιωάννης Αγαπητίδης.

Η ενημέρωση έγινε αναφορικά με την περιβαλλοντική κατάσταση παγκοσμίως, τα σχετικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, τους προσανατολισμούς και τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδιαίτερα τα ισχύοντα στην Ελλάδα, τις εξελίξεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, τις προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας και τις δυνατότητες που διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέφερε: “Συζητήσαμε το μεγάλο θέμα των συντελούμενων κλιματικών αλλαγών, υπό το πρίσμα του Πρωτοκόλλου του Κιότο, που υπογράφτηκε το 1997, και εν όψει της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το κλίμα, που αρχίζει αυτές τις ημέρες στο Μπαλί, στην οποία συμμετέχει η χώρα μας. Ενημερωθήκαμε και συζητήσαμε αν είναι έτοιμη η χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής. Κατατέθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις τόσο από τα τρία συναρμόδια υπουργεία, το ΥΠΕΧΩΔΕ κατά κύριο λόγο, το υπουργείο Ανάπτυξης μέσω του ΚΑΠΕ, αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, που αναλαμβάνει κι αυτό σημαντικό ρόλο στα ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον. Πιστεύω ότι βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα, ειδικά όσον αφορά την ανάγκη να γίνει περισσότερο εξειδικευμένη επιστημονική δουλειά στον τομέα της ανάλυσης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024