Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣΕΤΕ: Αναγκαία μια γενικότερη πολιτική αερομεταφορών για τη χώρα μας
Συνάντηση προεδρείου ΣΕΤΕ με Χατζηδάκη

ΣΕΤΕ: Αναγκαία μια γενικότερη πολιτική αερομεταφορών για τη χώρα μας

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησε χτες το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο των επαφών του ΣΕΤΕ με μέλη της Κυβέρνησης και την ενημέρωση τους γύρω από τα θέματα του τουρισμού και της οικονομίας…

Συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησε χτες το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ, στο πλαίσιο των επαφών του ΣΕΤΕ με μέλη της Κυβέρνησης<...>και την ενημέρωση τους γύρω από τα θέματα του τουρισμού και της οικονομίας.

Ο ΣΕΤΕ κατέθεσε τις απόψεις του σχετικά με την ανάγκη χάραξης και συνεχούς εφαρμογής μιας γενικότερης πολιτικής αερομεταφορών για τη χώρα μας. Η πολιτική αυτή, όπως ισχυρίστηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ, θα πρέπει να κινηθεί τουλάχιστον στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των περιφερειακών αεροδρομίων και στην προσέλκυση νέων αερομεταφορέων στη χώρα μας, της οποίας ο τουρισμός εξαρτάται σε ποσοστό περίπου 80% από τις αερομεταφορές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι αερομεταφορές να λειτουργούν σε πλαίσιο ελεύθερου ανταγωνισμού, με ίσους όρους για όλους και απαλλαγμένο από πολιτικές προστατευτισμού, όπως ισχύει σήμερα κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο handling των αεροδρομίων και στην ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση των υπεραστικών λεωφορείων σε βάρος των τουριστικών πούλμαν.

Ο ΣΕΤΕ πρότεινε επίσης μαζί με την συνεχή προσπάθεια αισθητικής και λειτουργικής ανάπλασης των αεροδρομίων να εφαρμοσθεί το yield management στην τιμολόγηση των υπηρεσιών τους με στόχο, αφενός μεν την αποσυμφόρησή τους από την έντονη εποχική και περιοδική ζήτηση, αφετέρου δε την βελτίωση των εσόδων τους και τη δυνατότητα αναβάθμισης των υπηρεσιών τους.

Ειδικά στο θέμα των αερομεταφορών και σε ότι αφορά στις εξελίξεις στην Ολυμπιακή, ο Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών, κ. Χατζηδάκης, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ ότι η χώρα δεν θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες, καθώς επίσης στην όποια διάδοχη κατάσταση προκύψει, τα νησιά θα έχουν την απαραίτητη αεροπορική κάλυψη”. Ο κ. Υπουργός πρόσθεσε επίσης ότι η εξέλιξη των κρατήσεων στην Ολυμπιακή βαίνει ομαλώς και μάλιστα με αυξητικές τάσεις, δεδομένου ότι η εταιρία θα λειτουργεί κανονικά έως ότου ληφθούν μετά τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. οι οριστικές αποφάσεις.

Ο ΣΕΤΕ κατέθεσε σχετικό υπόμνημα, του οποίου το πλήρες κείμενο βρίσκεται εδώ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024