Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία αεροπορικής συνεργασίας υπέγραψαν Ε.Ε. και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας υπέγραψαν Ε.Ε. και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στην επίτευξη συμφωνίας για την ελεύθερη είσοδο ευρωπαϊκών αερομεταφορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και το αντίστροφο, την είσοδο δηλαδή αερομεταφορέων από τα Εμιράτα σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν […]

Στην επίτευξη συμφωνίας για την ελεύθερη είσοδο ευρωπαϊκών αερομεταφορών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και το αντίστροφο, την είσοδο δηλαδή αερομεταφορέων από τα Εμιράτα σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέληξαν πρόσφατα<...>τα δύο μέρη. Η συμφωνία ουσιαστικά αποδεσμεύει τις χώρες από τη σύναψη διμερών συμφωνιών στο χώρο των αερομεταφορών, επιτρέποντας σε κάθε αεροπορική εταιρία της Ευρώπης να εκτελεί πτήσεις μεταξύ οποιουδήποτε κράτους-μέλους της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

“Καλωσορίζω με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη σημαντική εξέλιξη στις αεροπορικές σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συμφωνία αναγνωρίζει το γεγονός ότι οι αεροπορικές εταιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι εθνικοί αερομεταφορείς, αλλά κοινοτικοί. Όλες οι αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης έχουν πλέον ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά μεταξύ της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων” ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. και αρμόδιος Επίτροπος για θέματα Μεταφορών, κ. Μπαρό, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Σημειώνεται ωστόσο πως η εν λόγω συμφωνία δεν ακυρώνει ή αντικαθιστά τις υπάρχουσες διμερείς συμφωνίες μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε. και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά τις φέρνει σε ευθυγράμμιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αποδεσμεύοντας τους εθνικούς περιορισμούς, που υπάρχουν στις διμερείς συμφωνίες.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024