Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧατζηδάκης: Αποκρατικοποίηση η μόνη λύση για την Ολυμπιακή
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Χατζηδάκης: Αποκρατικοποίηση η μόνη λύση για την Ολυμπιακή

Ως μικρή χαρακτήρισε την πιθανότητα να επιβιώσει η Ολυμπιακή με τη σημερινή της μορφή ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κώστας Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΝΕΤ όπου ανέφερε ότι το Υπουργείο θα δοκιμάσει όλες τις περιπτώσεις αλλά χωρίς ο ίδιος ο Υπουργός να θεωρεί βιώσιμη τη σημερινή κατάσταση της εταιρείας…

Ως μικρή χαρακτήρισε την πιθανότητα να επιβιώσει η Ολυμπιακή με τη σημερινή της μορφή ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κώστας Χατζηδάκης σε συνέντευξη του στην τηλεόραση της ΝΕΤ όπου ανέφερε ότι το Υπουργείο θα δοκιμάσει όλες τις περιπτώσεις αλλά χωρίς ο ίδιος ο<...> Υπουργός να θεωρεί βιώσιμη τη σημερινή κατάσταση της εταιρείας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Υπουργός προτίθεται να κλείσει την Ολυμπιακή ο κ. Χατζηδάκης τόνισε «Εγώ δεν χρησιμοποίησα ποτέ ούτε τη λέξη «λουκέτο», ούτε τη λέξη «κλείσιμο». Είπα από την αρχή ότι στόχος μας είναι, αν δεν μπορεί να σωθεί η σημερινή εταιρεία να δημιουργήσουμε αμέσως μια άλλη υγιή Ολυμπιακή, που να μην είναι ακριβές αντίγραφο της σημερινής».

Από την άλλη πλευρά ο Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αν δεν γίνει ο συμψηφισμός με τις διαιτησίες δεν πρόκειται ποτέ να είναι ελεύθερη βαρών η εταιρεία Ολυμπιακές Αερογραμμές άρα και να πωληθεί και δεύτερον, αν ανοίξουν οι φάκελοι 2004-2007 ακόμα και αν γίνουν δεκτές στο σύνολό τους οι διαιτησίες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάλι «θα έχουμε πρόβλημα γιατί πάλι θα είναι φορτωμένη με κρατικές ενισχύσεις η Ολυμπιακή τις οποίες θα κληρονομήσει ο οποιοσδήποτε επενδυτής, άρα δεν πωλείται. Aρα δεν έχουμε πρόβλημα».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε όλες οι εταιρείες αερομεταφορών σήμερα είναι αποκρατικοποιημένες. «Δεν διοικούνται από Υπουργούς, δεν διοικούνται από στελέχη τα οποία τοποθετούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εμείς έχουμε μια εταιρεία αεροπορική που είναι μοναδικό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη, η οποία είναι 100% ελεγχόμενη από το κράτος».

«Εμείς θέλουμε ν’ αποκρατικοποιήσουμε την Ολυμπιακή. Αν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δεν είναι καθαρές βαρών δεν αποκρατικοποιούνται. Με τις διαιτησίες λοιπόν, έτσι όπως εξελίσσεται το πράγμα και με το άνοιγμα των φακέλων 2004-2007, σχεδόν αποκλείεται να είναι καθαρές βαρών και άρα αποκλείεται να ιδιωτικοποιηθούν».

«Χρησιμοποιήσαμε όλα τα τρικ όλες τις δυνατότητες τις οποίες είχαμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ολυμπιακή και να μπορέσουμε να την αποκρατικοποιήσουμε ελεύθερη βαρών, τώρα δεν μπορούμε και γι` αυτό ανεξάρτητα από τη λύση εμείς δεσμευόμαστε για το ότι οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν τη δουλειά τους».

Όσον αφορά τα νησιά ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνουν χωρίς καλύψεις και γι` αυτό υπήρξε ρητή δέσμευση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ανέφερε.

Το Υπουργείο τώρα προσανατολίζεται στο μοντέλο τύπου El Al της ισραηλινής αεροπορικής εταιρείας, η οποία έκλεισε τη μια μέρα και άνοιξε την άλλη.

Ο Υπουργός τόνισε η Ολυμπιακή θα υφίσταται μέχρι το καλοκαίρι δηλώνοντας ότι δεν επιζητά το Υπουργείο να δημιουργήσει προβλήματα μέσα στην καλοκαιρινή περίοδο. Ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι η Ολυμπιακή θα πετάει μέχρι να βρεθεί η λύση της επόμενης ημέρας και ο ορίζοντας εξεύρεσης της λύσης είναι το 2008. «Δεν θέλουμε να υπάρχει κενό», κατέληξε ο Υπουργός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024