Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΝέες καταγραφές μνημείων στη λίστα της Unesco

Νέες καταγραφές μνημείων στη λίστα της Unesco

Εξήντα μία νέες πόλεις και μνημεία προστέθηκαν το 2000 στη γνωστή λίστα της Unesco με τις Παγκόσμιες Κληρονομιές. Η λίστα τώρα περιέχει 690 πόλεις ή μνημεία που έχουν ‘εξαιρετική και […]

Εξήντα μία νέες πόλεις και μνημεία προστέθηκαν το 2000 στη γνωστή λίστα της Unesco<.> με τις Παγκόσμιες Κληρονομιές<...>. Η λίστα τώρα περιέχει 690 πόλεις ή μνημεία που έχουν 'εξαιρετική και παγκόσμια αξία' και οι οποίες βρίσκονται σε 122 χώρες. Για πρώτη φορά μπήκαν μνημεία από το Αζερμπαϊτζάν, τη Μαλαισία, τη Νικαράγουα, και το Σουρινάμ.

Δέκα από τις νέες πόλεις μπήκαν στη λίστα για τις φυσικές τους ομορφιές, 50 για την πολιτιστική τους κληρονομιά, και μία πόλη και για τους δύο παραπάνω λόγους.

Για τις φυσικές τους ομορφιές, από την Αργεντινή μπήκαν δύο πάρκα με γεωλογικούς σχηματισμούς που περιέχουν απολιθώματα. Από την Αυστραλία μπήκε η περιοχή Greater Blue Mountains Area, από την Βολιβία ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της περιοχής του Αμαζονίου, το οποίο περιέχει 4.000 είδη χλωρίδας και 600 είδη πουλιών. Από την Βραζιλία μπήκαν 2 πάρκα, το ένα εκ των οποίων είναι ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος του κόσμου. Από την Ιταλία τα νησιά Aeolian Islands, τα οποία είναι ηφαιστειογενή. Από το Σουρινάμ και την Μαλαισία μπήκαν τα εθνικά πάρκα των δύο χωρών, και από την Σουηδία στη λίστα συμπεριλήφθηκε η περιοχή High Coast, που είναι προέκταση της Βαλτικής Θάλασσας.

Για την πολιτιστική τους κληρονομιά μπήκαν περιοχές από την Αργεντινή, την Αρμενία η καθολική εκκλησία του Echmiats και το μοναστήρι του Gerhard, από την Αυστρία η περιοχή Wachau, από το Αζερμπαϊτζάν η πόλη Baku που βρίσκεται σε μια κοιλάδα με Παλαιολιθική ιστορία, και από την Λευκορωσία το Κάστρο Mir Castle Complex. Από το Βέλγιο τα νεολιθικά ορυχεία στο Spiennes, που είναι τα αρχαιότερα ορυχεία της Ευρώπης, το ιστορικό κέντρο του Brugger, ο Καθεθρικός Ναός στην Toumai, και τέσσερα κτίρια παλαιά Δημαρχεία. 14 εκκλησίες στην Χιλή, δύο παραδοσιακά χωριά στην Κίνα, οι αριστοκρατορικοί τάφοι του Ming και Qing Dynasties, οι σπηλιές του Longmen, και το αρχαίο σύστημα ύδρευσης Dujiangyan. Στη Δανία το Κάστρο Kronborg, στη Γαλλία η κοιλάδα του Loire, στην Γερμανία το νησί του Reichenau, στην Ουγγαρία το πρωτοχριστιανικό κοιμητήριο του Pιcs, στην Ιταλία μια πόλη του Μεσαίωνα και άλλα μεσαιωνικά μνημεία. Στο Περού η ιστορική πόλη Arequipa, διάφορα μνημεία στην Κορέα, στην Ρωσία το αρχαιολογικό και ιστορικό σύμπλεγμα Kazan Kremlin, το μοναστήρι Ferapontov, στη Σενεγάλη το νησί Saint-Louis, και στη Σλοβακία η μικρή μεσαιωνική πόλη Bardejov. Στην Ισπανία, μεταξύ άλλων μνημείων καταχωρήθηκαν και τα αρχαιολογικά μνημεία Atapuerca, η Καταλανικές εκκλησίες Vall de Boν, και τα Ρωμαϊκά τείχη του Lugo, τρία κάστρα στην Ελβετία, και στην Αγγλία η βιομηχανική περιοχή του περασμένου αιώνα Blaenavon.

Το μοναδικό μνημείο που μπήκε στην Λίστα και για την φυσική του ομορφιά αλλά και για την πολιτιστική του κληρονομιά ήταν στην Νότια Αφρική το θεματικό πάρκο Drakensberg Park.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024