Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ανεξερεύνητες γωνιές της Μακεδονίας στον γαλλικό οδηγό Le Guide du Routard

Δώρα Σγάρτσου - 14 Δεκέμβριος 2007, 00:00

Ταξίδι γνωριμίας στη βορειοδυτική Μακεδονία πραγματοποίησε, με πρωτοβουλία του ελληνικού δικτύου παραδοσιακών και αγροτουριστικών καταλυμάτων Guest Inn ο αρχισυντάκτης του γαλλικού τουριστικού οδηγού Le Guide du Routard. Ο οδηγός<...>

Le Guide du Routard αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια χρήσιμο εργαλείο για τους γάλλους ταξιδευτές, ειδικά για όσους αναζητούν διαδρομές και προορισμούς που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Στις μέχρι τώρα εκδόσεις για την Ελλάδα, ο οδηγός ανέφερε ελάχιστες περιοχές της Μακεδονίας: την Θεσσαλονίκη, τους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου και της Βεργίνας, τις παραλίες της Χαλκιδικής και τον Όλυμπο ως προορισμό για ορειβάτες.

Μετά από πρόσκληση του δικτύου Guest Inn, ο αρχισυντάκτης των εκδόσεων περιηγήθηκε στην Πιερία, τη Φλώρινα, την Ημαθία και την Πέλλα, αναζητώντας νέους προορισμούς, οι οποίοι να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των αναγνωστών του. Έμεινε σε παραδοσιακούς ξενώνες και αγροτουριστικά καταλύματα του δικτύου Guest Inn, δοκίμασε γεύσεις της τοπικής κουζίνας, επισκέφθηκε οινοποιεία, πραγματοποίησε δραστηριότητες στη φύση και ξεναγήθηκε στα καταφύγια του Λύκου και της Αρκούδας. Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος πριν επιστρέψει στη Γαλλία, το ταξίδι ξεπέρασε σε κάθε επίπεδο τις προσδοκίες του. Χαρακτηριστικά δήλωσε «Είχα λίγες πληροφορίες για την παρθένα φύση, τις λίμνες και τα εντυπωσιακά βουνά. Αυτό όμως που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ξενώνες, οι εξαιρετικές γεύσεις και η ποικιλία των κρασιών (σημαντικός παράγοντας για του Γάλλους). Επίσης η δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση που συμπληρώνει δημιουργικά προορισμούς τους οποίους προτείνουμε στους απαιτητικούς αναγνώστες μας».

Η προβολή της βορειοδυτικής Μακεδονίας στην επόμενη έκδοση του Le Guide du Routard θα συμβάλλει, κατά το δίκτυο Guest Inn, σημαντικά στην προσπάθεια που κάνει εδώ και χρόνια το δίκτυο να προσελκύσει ευρωπαίους ταξιδιώτες στην βόρεια Ελλάδα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top