Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα σειρά μαθημάτων για τουριστικούς ξεναγούς στην Κύπρο

Νέα σειρά μαθημάτων για τουριστικούς ξεναγούς στην Κύπρο

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Ενώσεων Τουριστικών Ξεναγών (WFTGA) σε συνεργασία με την Progress International δρομολογεί ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ξεναγούς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε κρουαζιερόπλοια. Οι εκδρομές στεριάςαποτελούν […]

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Ενώσεων Τουριστικών Ξεναγών (WFTGA) σε συνεργασία με την Progress International δρομολογεί ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ξεναγούς, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σε κρουαζιερόπλοια. Οι εκδρομές στεριάς<...>αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι της συνολικής κρουαζιέρας και οι τουριστικοί ξεναγοί αποτελούν τον κύριο λόγο που οι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων επιλέγουν ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο. Οι εκδρομές επίσης δημιουργούν σημαντικά οικονομικά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες του κάθε προορισμού αλλά και των εταιριών κρουαζιέρας.

Οι εκπαιδευτές της WFTGA θα είναι οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι στο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia από τις 26 Γενάρη έως τις 3 Φλεβάρη 2008 για να ανακαλύψουν περισσότερα στοιχεία για τις ειδικές απαιτήσεις των επιβατών κρουαζιέρας από τους ειδικούς της Progress International, σε συνεργασία με την ομάδα της Costa Cruise. Οι εκπαιδευτές της WFTGA θα ξεκινήσουν από την Λάρνακα ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κρουαζιέρας για τουριστικούς ξεναγούς ανά τον κόσμο ώστε να τους βοηθήσουν στην εξοικείωση τους με τις απαιτήσεις της βιομηχανίας κρουαζιέρας και των πελατών της.

Ο κ. Rosalind Newlands, Πρόεδρος της WFTGA δήλωσε «Πολλοί επισκέπτες της κρουαζιέρας επισκέπτονται νέους προορισμούς και συχνά γυρίζουν ξανά σε αυτούς ανεξάρτητα εάν θα έχουν μια καλή εμπειρία. Οι τουριστικοί ξεναγοί είναι συνήθως οι μόνοι τοπικοί εκπρόσωποι που οι επισκέπτες συναντούν και για αυτό το λόγο είναι πρεσβευτές της πόλης ή της χώρας τους και μπορούν να επηρεάσουν τον επισκέπτη στο κατά πόσο θα αποφασίσει να γυρίσει πίσω στον προορισμό ή όχι. Οι τουριστικοί ξεναγοί είναι επίσης αντιπρόσωποι των εταιριών κρουαζιέρας και των πρακτόρων τους στην στεριά και είναι καίριας σημασίας να αντιλαμβάνονται πλήρως τις προσδοκίες των επισκεπτών και της συνολικής εμπειρίας που προσφέρει η κρουαζιέρα. Κατά αυτό τον τρόπο θα είναι σε θέση να προσωποποιούν τις εκδρομές των επισκεπτών ανάλογα και να τους βοηθούν να απολαμβάνουν την εμπειρία και να σχεδιάζουν μελλοντικές εκδρομές κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας».

«Οι τουριστικοί ξεναγοί” πρόσθεσε “οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της WFTGA θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης ώστε να το προσθέσουν στα προσόντα τους. Έτσι οι εταιρίες κρουαζιέρας και οι πελάτες τους θα γνωρίζουν ότι οι τουριστικοί ξεναγοί της WFTGA δεν είναι μόνο άτομα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και παράλληλα πιστοποιημένοι ξεναγοί για την πόλη, περιοχή ή χώρα τους αλλά και ειδικά εκπαιδευμένοι για να συναντούν και να υπερβαίνουν τις προσδοκίες αυτών των σημαντικών επισκεπτών».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024