Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνάντηση Παπανδρέου με το Προεδρείο της ΟΣΠΑ

Συνάντηση Παπανδρέου με το Προεδρείο της ΟΣΠΑ

Με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον εθνικό μας αερομεταφορέα. […]

Με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον εθνικό μας αερομεταφορέα. Στη<...>συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Χάρης Τσιόκας, και ο Συντονιστής της ΚΟΕΣ, κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επεσήμανε ότι, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. οδήγησε στην χρεοκοπία την Ολυμπιακή Αεροπορία, δεν διαπραγματεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαξίωσε συνειδητά τον εθνικό αερομεταφορέα, ξεχνώντας ακόμα και τα όσα εξήγγειλε πριν από δύο χρόνια, όταν και πάλι είχε τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα της βιωσιμότητάς της».

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση της Ολυμπιακής Αεροπορίας και στο τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί η βιώσιμη προοπτική της, ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων τις θέσεις που ανέπτυξε πρόσφατα στη Βουλή.

Το μέλλον της Ολυμπιακής, ανέφερε χαρακτηριστικά είναι το σχέδιο για την βιωσιμότητά της, δηλαδή, η πολιτική βούληση για τον επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της ανταγωνιστικότητας και η διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου ακόμα εκκρεμεί η διεκδίκηση του συμψηφισμού των οφειλών του δημοσίου, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Και αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, την κατοχύρωση υγιούς ανταγωνισμού στις αερομεταφορές και την αποτροπή δημιουργίας μονοπωλιακών καταστάσεων. Την καθιέρωση ενιαίου αποτελεσματικού μάνατζμεντ, την ανάληψη μεγαλύτερης συμμετοχής και ευθύνης από το προσωπικό της. Τον εξορθολογισμό του δικτύου και του στόλου. Την εξέλιξη της τεχνικής της βάσης, σε τεχνικό επισκευαστικό κέντρο της Μεσογείου. Την στρατηγική συνεργασία με διεθνείς αερομεταφορείς».

Τέλος, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. διαβεβαίωσε το Προεδρείο της ΟΣΠΑ, ότι το Κίνημα, θα συνεχίσει ενεργά, στη Βουλή και με συνεχή διάλογο και πρωτοβουλίες, να αγωνίζεται μαζί με τους εργαζόμενους για ένα βιώσιμο μέλλον για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024