Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΧατζηδάκης: Μέσα στο 2008 η Κυβέρνηση θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Ολυμπιακής
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Χατζηδάκης: Μέσα στο 2008 η Κυβέρνηση θα δώσει λύση στο πρόβλημα της Ολυμπιακής

“Όσο καθυστερούμε να βρούμε λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Τα χρέη θα αυξάνονται κατά 245 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι η ετήσια ζημιά της εταιρίας. Κανένας […]

“Όσο καθυστερούμε να βρούμε λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, η κατάσταση θα χειροτερεύει. Τα χρέη θα αυξάνονται κατά 245 εκατ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι η ετήσια ζημιά της εταιρίας. Κανένας ιδιώτης δεν πρόκειται να επενδύσει<...>στην εταιρία, όσο υπάρχει δικαστική εκκρεμότητα με την Ε.Ε. Η χώρα μας θα κινδυνεύει με πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, τα οποία θα παρακρατούνται από το ΚΠΣ και τους αγρότες. Και, τέλος, όσο αυξάνονται τα χρέη, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να διατηρήσουμε το όνομα και το σήμα της εταιρίας”. Ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας προχτές, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, στη Βουλή για τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

“Αυτή τη χοάνη κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος” πρόσθεσε “θα πρέπει να την αντικαταστήσουμε με μια νέα, βιώσιμη, λειτουργική και πλήρως ανταγωνιστική Ολυμπιακή, η οποία θα έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Οι δεσμεύσεις μας για το νέο σχήμα είναι δεδομένες και αδιαπραγμάτευτες. Θα διατηρηθεί το όνομα και το σήμα της Ολυμπιακής. Κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς δουλειά. Τα νησιά μας θα συνεχίσουν να έχουν αεροπορική σύνδεση. Θα αποτρέψουμε μονοπωλιακές καταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας. Θα βάλουμε τέλος στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος”.

Μέσα στο 2008, όπως είπε ο κ. Υπουργός, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. θα δώσει λύση στο τεράστιο πρόβλημα της Ολυμπιακής. Ένα πρόβλημα 10ετιών που μέχρι σήμερα έχει επιβαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες με πολλά δισεκατομμύρια, έχει γεμίσει ανασφάλεια τους εργαζόμενους και έχει εμπλέξει τη χώρα μας σε νομικές περιπέτειες με την Ε.Ε. Τα χρέη της Ολυμπιακής, όπως επεσήμανε, είναι υπερδιπλάσια από το κόστος του Μετρό Θεσσαλονίκης, τριπλάσια από το κόστος αποκατάστασης των πυροπλήκτων και ισούνται με το κόστος 2.000 σχολείων και 50 μεγάλων Νομαρχιακών νοσοκομείων.

Στους επόμενους μήνες, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, βάρος θα δοθεί σε τρεις διαδικασίες:


  • Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εξέλιξη για τη χώρα και την Ολυμπιακή.

  • Θα προχωρήσουμε σε ειλικρινή διάλογο με τους εργαζόμενους με στόχο να στηρίξουν και αυτοί μια μόνιμη και βιώσιμη λύση.

  • Θα επεξεργαστούμε όλα τα σενάρια, προκειμένου το νέο μοντέλο να είναι συμβατό με το ευρωπαϊκή νομοθεσία, να έχει μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές και να μπορεί να προσελκύσει επενδυτές.


Στη διαδικασία αυτή, κατέληξε ο κ. Υπουργός “όλοι οι εμπλεκόμενοι και όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν την απαραίτητη ευθύνη και σοβαρότητα για να λύσουμε επιτέλους αυτό το μακροχρόνιο πρόβλημα. Είναι θέμα κοινής λογικής, αλλά και θέμα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό”.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024