Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλαβάνος: Να δοθούν τα στοιχεία για τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου
ΣΥΡΙΖΑ

Αλαβάνος: Να δοθούν τα στοιχεία για τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου

Nα δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με όλες τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ζήτησε από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την…

Nα δοθούν όλα τα στοιχεία σχετικά με όλες τις αποφάσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ζήτησε από την κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την<...> υπόθεση Ζαχόπουλου.

«Υπάρχει μια προσωπική πλευρά, η οποία έχει δραματικά στοιχεία. Υπάρχει όμως από την άλλη μια σοβαρή πολιτική πλευρά. Κατά τη γνώμη μας, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει σήψη, υπάρχουν μαύρα σημεία και υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και του Πρωθυπουργού προσωπικά και με το ρόλο που είχε ως Υπουργός Πολιτισμού τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης της Ν.Δ», δήλωσε ο κ. Αλαβάνος τονίζοντας «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη σύνθεση του ΚΑΣ. Έχει ευθύνες για την ημερήσια διάταξη, την οποία καθόριζε ο Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού. Kαι υπάρχουν ευθύνες για πολλές γνωμοδοτήσεις, αποφάσεις του ΚΑΣ».

Η διαφάνεια είναι αναγκαία σε όλους τους τομείς υποστήριξε ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος στο θέμα του αποχαρακτηρισμού μνημειακών και ιστορικών χώρων.

«Το θέμα του λατομείου της Καντάνου, το οποίο απασχόλησε τους πολιτικούς αρχηγούς, για το οποίο υπήρξε δήλωση για την προστασία αυτού του μνημειακού και ιστορικού χώρου του φαραγγιού της Καντάνου από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και λίγες μέρες πριν τα γεγονότα, στην τελευταία συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου ο ίδιος ο Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού αφαίρεσε το θέμα αυτό από την ημερήσια διάταξη, δηλαδή για τον χαρακτηρισμό του ως προστατευόμενου χώρου. Θέλουμε διαφάνεια. Θέλουμε όλα τα στοιχεία. Η Ν.Δ. έχει ευθύνες και οφείλει να τις αναλάβει και σε επίπεδο Πρωθυπουργού», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024