Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί“Ξενοδοχείο των Φτωχών” εξήγγειλε ο Κακλαμάνης
Δήμος Αθηναίων

“Ξενοδοχείο των Φτωχών” εξήγγειλε ο Κακλαμάνης

Τη δημιουργία «Ξενοδοχείου των Φτωχών» εξήγγειλε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής του Ιδρύματος Αστέγων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμαγια τα διεθνή […]

Τη δημιουργία «Ξενοδοχείου των Φτωχών» εξήγγειλε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής του Ιδρύματος Αστέγων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα<...>για τα διεθνή προνοιακά δεδομένα, λόγω της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και του στοχευμένου ενδιαφέροντος στους υπερήλικες άστεγους της πόλης.

Ο νέος ξενώνας δημιουργείται σε πολυώροφο κτίριο της οδού Πατησίων, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου, η οποία αποβίωσε στις αρχές του 2007. Θα είναι δυναμικότητας περίπου 70 κλινών, με δίκλινα δωμάτια, λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό, ενώ θα λειτουργεί με την επωνυμία «Εστία των Αθηνών», σύμφωνα με την επιθυμία της κληροδρότριας. Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικο-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργείται στο ισόγειο αυτόνομος χώρος για την ψυχαγωγία τους. Ήδη έχει εξασφαλισθεί χορηγία για το σύνολο του εξοπλισμού από το ΙΚΕΑ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο γεύμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργήσαμε το 2007, ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» που θα λειτουργεί σαν ένα μεγάλο σπίτι για όσους έχουν αποστερηθεί την οικογενειακή φροντίδα. Εβδομήντα συμπολίτες μας θα έχουν μόνιμη στέγη με χώρους εστίασης, χώρους καθαριότητας και με λέσχη φιλίας στο ισόγειο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δίνει κάθε μέρα φαγητό σε 1200 φτωχά άτομα και από φέτος θα παρέχει και στέγη».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024