Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Δήμος Αθηναίων

"Ξενοδοχείο των Φτωχών" εξήγγειλε ο Κακλαμάνης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 Ιανουάριος 2008, 00:00

Τη δημιουργία «Ξενοδοχείου των Φτωχών» εξήγγειλε χτες ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης γιορτής του Ιδρύματος Αστέγων. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα<...>

για τα διεθνή προνοιακά δεδομένα, λόγω της υψηλής ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και του στοχευμένου ενδιαφέροντος στους υπερήλικες άστεγους της πόλης.

Ο νέος ξενώνας δημιουργείται σε πολυώροφο κτίριο της οδού Πατησίων, κληροδότημα της καταγόμενης από την Κωνσταντινούπολη αρχόντισσας Λένας Παντελίδου, η οποία αποβίωσε στις αρχές του 2007. Θα είναι δυναμικότητας περίπου 70 κλινών, με δίκλινα δωμάτια, λουτρό και αυτόνομο εξοπλισμό, ενώ θα λειτουργεί με την επωνυμία «Εστία των Αθηνών», σύμφωνα με την επιθυμία της κληροδρότριας. Οι φιλοξενούμενοι θα υποστηρίζονται κοινωνικο-ψυχολογικά και ιατρικά, ενώ δημιουργείται στο ισόγειο αυτόνομος χώρος για την ψυχαγωγία τους. Ήδη έχει εξασφαλισθεί χορηγία για το σύνολο του εξοπλισμού από το ΙΚΕΑ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης, ο οποίος παραβρέθηκε στο γεύμα δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μετά το Κοινωνικό Παντοπωλείο που δημιουργήσαμε το 2007, ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι το «Ξενοδοχείο των Φτωχών» που θα λειτουργεί σαν ένα μεγάλο σπίτι για όσους έχουν αποστερηθεί την οικογενειακή φροντίδα. Εβδομήντα συμπολίτες μας θα έχουν μόνιμη στέγη με χώρους εστίασης, χώρους καθαριότητας και με λέσχη φιλίας στο ισόγειο. Θέλω επίσης να τονίσω ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης που δίνει κάθε μέρα φαγητό σε 1200 φτωχά άτομα και από φέτος θα παρέχει και στέγη».

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top