Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηFIA: Εφικτές οι προτάσεις της Ε.Ε. για “καθαρότερα” αυτοκίνητα
Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου

FIA: Εφικτές οι προτάσεις της Ε.Ε. για “καθαρότερα” αυτοκίνητα

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «καθαρότερα» αυτοκίνητα με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θέσπιση του ορίου εκπομπών διοξειδίου στα 130 γραμ/χιλιόμετρο, είναι ρεαλιστικός και απόλυτα επιτεύξιμος, […]

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για «καθαρότερα» αυτοκίνητα με μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και θέσπιση του ορίου εκπομπών διοξειδίου στα 130 γραμ/χιλιόμετρο, είναι ρεαλιστικός και απόλυτα επιτεύξιμος, όπως σημειώνει<...>η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου – FIA, προσθέτοντας ότι αυτή η πρόταση – στόχος μπορεί να επιτευχθεί μέχρι το 2012.

Πρόσφατα η FIA είχε προτείνει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) θέσπιση του ορίου εκπομπών τα 140 γραμ / χλμ για τα καινούρια επιβατικά αυτοκίνητα. Η νέα εκστρατεία της FIA για χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου από τα καινούρια αυτοκίνητα, υπό τον τίτλο “Make Cars Green” στοχεύει να ενθαρρύνει και να βοηθήσει τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, στην κατεύθυνση της υιοθέτησης περιβαλλοντικής πολιτικής για το αυτοκίνητο.

Ο πρόεδρος της FIA, κ. Max Mosley, αναφέρθηκε στην προώθηση διεθνούς στρατηγικής για τη μείωση τόσο των τοξικών εκπομπών όσο και των εκπομπών του άνθρακα. «Η FIA θεωρεί επιβεβλημένη την αναθεώρηση των στόχων, τόσο για την οικονομία καυσίμου αλλά κυρίως για τις βλαβερές εκπομπές άνθρακα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην κατεύθυνση αυτή η FIA έχει προτείνει τη δημιουργία πλαισίου, το οποίο θα επιτρέπει τη συνεργασία της αυτοκινητοβιομηχανίας, των κυβερνήσεων και της διεθνούς αγοράς, στην κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος», τόνισε ο κ. Mosley.

Η αποδοχή του στόχου εκπομπών διοξειδίου άνθρακα -CO2 στα 140 γραμ / χλμ για τα επιβατικά αυτοκίνητα, θα επιβεβαιώνει την πρόοδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα της οικονομίας και των εκπομπών καυσαερίων, ενώ παράλληλα θα παρέχει κίνητρα για εφαρμογή τεχνολογιών προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο στόχος αυτός μπορεί να θεσπιστεί και από τον ΟΗΕ και να θεωρείται ως παγκόσμια προσπάθεια για την «οικολογική ευαισθησία» των νέων αυτοκινήτων, ενώ η Κίνα, η Ε.Ε., η Ιαπωνία και οι ΗΠΑ έχουν πρόσθετες προδιαγραφές. Καθώς η οικονομία καυσίμου και οι εκπομπές των αυτοκινήτων αποτελούν παγκόσμια πρόκληση, ο στόχος των 140 γρ/χλμ μπορεί να αποτελέσει τη βάση αναφοράς για ποιους κατασκευαστές αυτοκινήτων καλύπτουν ή όχι, αυτό το όριο.

«Πρέπει να υπάρξει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση όσο αφορά τις νέες τεχνολογίες της αυτοκινητοβιομηχανίας”, πρόσθεσε ο κ. Mosley, “για βελτιωμένη κατανάλωση, καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας και μέτρα που θα ευαισθητοποιούν τους οδηγούς ώστε να αναγνωρίζουν τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια για λιγότερη ρύπανση από την κυκλοφορία”.

Στην ανακοίνωση της FIA αναφέρονται επίσης οι προσπάθειες που μπορούν να κάνουν οι οδηγοί για «φιλική στο περιβάλλον» και οικονομική οδήγηση, αναθεώρηση στη φορολογία – που πρέπει να γίνεται με βάση την χρήση και όχι την ιδιοκτησία των αυτοκινήτων, στη χρήση των νέων τεχνολογιών για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, την οικονομία ενέργειας από βελτιωμένη σχεδίαση ελαστικών, την παρότρυνση για χρήση καυσίμων χωρίς μόλυβδο / θείο.

Επίσης αναφέρεται ο «Οδηγός 10 σημείων για οικολογική οδήγηση», που περιέχει πρακτικές υποδείξεις όπως: Σχεδιασμός της διαδρομής – καθώς άσκοπη οδήγηση 10 λεπτών αυξάνει κατά 14% την κατανάλωση, έλεγχος σωστής πίεσης ελαστικών, ομαλή εκκίνηση κα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024