Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παπαγεωργόπουλος: Όχι διόδια στο δήμο της Θεσσαλονίκης

Δώρα Σγάρτσου - 09 Ιανουάριος 2008, 00:00

Κατηγορηματικά αντίθετος στο μέτρο επιβολής διοδίων στο κέντρο της πόλης δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στο πλαίσιο της χτεσινής καθιερωμένης συνάντησης του με δημοσιογράφους. «Η θέση<...>

της Δημοτικής Αρχής της Θεσσαλονίκης είναι ότι όχι, δεν θα εφαρμοσθεί το μέτρο των διοδίων στο δήμο Θεσσαλονίκης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, η άρνηση της δημοτικής αρχής για το θέμα των διοδίων έχει δύο λόγους: “Ο πρώτος λόγος είναι ιδεολογικός. Δεν μπορούμε έναντι 15 ευρώ ή οτιδήποτε άλλου ποσού να δώσουμε τη δυνατότητα στον πλούσιο να διέρχεται ή να κάνει βόλτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στο φτωχό να μην του επιτρέπουμε τη διέλευση από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ιδεολογικός επίσης ο λόγος ότι εμείς είμαστε υπέρ της ελευθερίας στην κίνηση.

Δεύτερον για πρακτικούς λόγους είμαστε αντίθετοι. Όποιος γνωρίζει έστω και λίγο τη Θεσσαλονίκη απορρίπτει αμέσως το μέτρο των διοδίων διότι είμαστε μία πόλις μακρόστενη σχηματικά. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πάρα πολύ στενό. Από τη μια πλευρά το περιβάλλει η θάλασσα από την άλλη το βουνό. Ουσιαστικά έχουμε τρεις διαμπερείς δρόμους, την οδό Τσιμισκή, την Εγνατία και την Αγ. Δημητρίου που διασχίζουν με τις προεκτάσεις τους το πολεοδομικό συγκρότημα. `Αρα δεν μπορεί να επιβληθούν διόδια, να αποκοπεί η Τσιμισκή και η Εγνατία για παράδειγμα και να κατευθυνθεί όλη η υπόλοιπη κυκλοφορία ουσιαστικά σΆ ένα δρόμο, την Αγ. Δημητρίου. Δεν πρόκειται λοιπόν να εφαρμοσθούν διόδια στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top