Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΙστορική συνάντηση Βουλγαράκη – Μίχα για το Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Ιστορική συνάντηση Βουλγαράκη – Μίχα για το Σχέδιο Ανάπτυξης Λιμένων

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε χτες με το Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα, και τους συνεργάτες του κ.κ. Β. Βαλσαμάκη, Λ. Αλεξανδρίδη,Κ. Καρρά, […]

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, συναντήθηκε χτες με το Νομάρχη Πειραιά, κ. Γιάννη Μίχα, και τους συνεργάτες του κ.κ. Β. Βαλσαμάκη, Λ. Αλεξανδρίδη,<...>Κ. Καρρά, Π. Τριανταφύλλου, Γ. Τσιρίδη και Μ. Αντωνάκη, προκειμένου να τους ενημερώσει για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης των Λιμένων.

Ο κ. Βουλγαράκης παρουσίασε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την παραχώρηση μέρους δραστηριοτήτων του Ο.Λ.Π. και του Ο.Λ.Θ. σε παγκόσμιους διαχειριστές, λέγοντας πως “η ανάπτυξη των Λιμένων είναι μονόδρομος”.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, από πλευράς του Υπουργού, στο θέμα των εργαζομένων στους λιμένες, επισημαίνοντας πως το κόστος της εθελουσίας εξόδου έχει συνυπολογισθεί στο πρόγραμμα. Επίσης τον διαβεβαίωσε πως στις προκηρύξεις θα προβλέπονται και δράσεις για το περιβάλλον, υποτροφίες σε φοιτητές και συμμετοχή των παρόχων σε χρηματοδοτήσεις για πολιτιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, ώστε τα λιμάνια να μην είναι μια απρόσωπη υπηρεσία, αλλά να βοηθήσουν στη συνολική ανάπτυξη των περιοχών που εδρεύουν.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχας χαρακτήρισε “ιστορική” τη στιγμή, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που πραγματοποιείται τέτοια συνάντηση, προσκάλεσε τον κ. Βουλγαράκη στη Νομαρχία και του παρέδωσε πρόταση για την ανάπτυξη στο λιμάνι του Πειραιά ζώνης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και πολιτισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024