Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΥΠΕΧΩΔΕ: Η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρότατο Υπουργείο Περιβάλλοντος
Απάντηση σε Παπαδημούλη

ΥΠΕΧΩΔΕ: Η Ελλάδα διαθέτει ένα ισχυρότατο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Απαντώντας σε ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη, με αφορμή την απάντηση του κ. Δήμα, σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει πως ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έχει τοποθετηθεί υπέρ της δημιουργίας ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή…

Απαντώντας σε ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη, με αφορμή την απάντηση του κ. Δήμα, σε ερώτηση σχετικά με τη δημιουργία αυτόνομου Υπουργείου Περιβάλλοντος, το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει πως ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ<...>κ. Γιώργος Σουφλιάς έχει τοποθετηθεί υπέρ της δημιουργίας ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος και μάλιστα με τον πλέον επίσημο τρόπο στη Βουλή, τόσο στις 30 Σεπτεμβρίου 2007 (στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης), όσο και την 1η Νοεμβρίου 2007 (στο πλαίσιο προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για το περιβάλλον). Μάλιστα, στη συζήτηση της 1ης Νοεμβρίου, παρών στη Βουλή ήταν και ο Επίτροπος κ. Στ. Δήμας. “Αυτό όμως”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “δεν εμποδίζει τον κ. Παπαδημούλη να ψεύδεται μιλώντας για «πεισματική άρνηση του κ. Σουφλιά»”.

Όσον αφορά στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ε.Ε. που δεν έχει αυτόνομο Υπουργείο Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΧΩΔΕ τονίζει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση της Γαλλίας, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί το Υπουργείο Περιβάλλοντος το έκανε και Υπουργείο Μεταφορών και Ενέργειας, κρίνοντας με βάση τις προτεραιότητες της δικής του χώρας.

Η Ελλάδα υπογραμμίζεται διαθέτει ένα ισχυρότατο Υπουργείο Περιβάλλοντος και μάλιστα με εξουσία και πάνω στα Δημόσια Έργα. Ένα Υπουργείο που παράγει σημαντικότατο έργο.

“Ο Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού” συνεχίζει η ανακοίνωση “πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι πέρασε η εποχή που η χώρα μας χρειαζόταν 2 – 3 χρόνια για να ενσωματώσει τις κοινοτικές οδηγίες για το περιβάλλον. Η Ελλάδα πλέον ενσωματώνει και εφαρμόζει ταχύτατα την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία. Η χώρα μας δεν είναι ουραγός σε θέματα περιβάλλοντος. Έχει συγκεκριμένα και μικρής έκτασης προβλήματα και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους. Ο κ. Παπαδημούλης μπορεί να θεωρεί ότι επειδή η αυθαίρετη και γεμάτη υπερβολές αφοριστική κριτική επί περιβαλλοντικών θεμάτων έχει γίνει της μόδας, μπορεί και αυτός έτσι να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της προσωπικής επικοινωνιακής του πολιτικής. Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Καλό είναι να σκέπτεται, όμως, ότι τέτοιου είδους κριτική τραυματίζει αδίκως την εικόνα της χώρας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024