Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη στο ΥΠΠΟ για τις εργασίες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλης
Υπουργείο Πολιτισμού

Σύσκεψη στο ΥΠΠΟ για τις εργασίες στο Νέο Μουσείο Ακροπόλης

O Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, συγκάλεσε χτες σύσκεψη στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανεγέρσεως Νέου Μουσείου Ακροπόλεως κ. Δημήτρη Παντερμαλή, τον εντεταλμένο σύμβουλο κ. Νικόλαο Δαμαλίτη, την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ κα. Παρασκευή Βασιλοπούλου

O Υπουργός Πολιτισμού, κ. Μιχάλης Λιάπης, συγκάλεσε χτες σύσκεψη στο γραφείο του με τον πρόεδρο του Οργανισμού Ανεγέρσεως Νέου Μουσείου Ακροπόλεως κ. Δημήτρη Παντερμαλή, τον εντεταλμένο σύμβουλο<...>κ. Νικόλαο Δαμαλίτη, την προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ κα. Παρασκευή Βασιλοπούλου και τον Προϊστάμενο της Α’ ΕΠΚΑ κ. Αλέξανδρο Μάντη για την πορεία των εργασιών στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της πεζοδρόμησης των οδών Μακρυγιάννη και Μητσαίων, καθώς επίσης και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου, την περίφραξη, τις φυτεύσεις και τον φωτισμό.

Εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά των εκθεμάτων. Ήδη έχουν γίνει μεταφορές 309 εκθεμάτων. Θα ακολουθήσει η μεταφορά των θραυσμάτων γλυπτών από τις αποθήκες του παλαιού μουσείου στο νέο.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων προβολής του Νέου Μουσείου πριν τα εγκαίνια, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει το συνέδριο της ΟΥΝΕΣΚΟ στις 18-19 Μαρτίου, ειδική εκδήλωση κατά την ημέρα των Μουσείων (18 Μαΐου), καθώς και περιοδικές εκθέσεις στο ισόγειο του μουσείου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024