Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈκτακτη σύσκεψη στο ΥΕΝ για τη διακοπή επιχείρησης καθαρισμού στη Σαντορίνη
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΕΝ για τη διακοπή επιχείρησης καθαρισμού στη Σαντορίνη

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία Louis Hellenic Cruises και σύμφωνα με την οποία «θεωρείται ότι, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχείρηση καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής Σαντορίνης, στην οποία συνέβη το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου…

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιώργος Βουλγαράκης, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία Louis Hellenic Cruises και σύμφωνα με την οποία «θεωρείται ότι, ολοκληρώθηκε με απόλυτη<...>επιτυχία η επιχείρηση καθαρισμού της θαλάσσιας περιοχής Σαντορίνης, στην οποία συνέβη το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond», συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη.

Στην σύσκεψη πήραν μέρος και ο Υφυπουργός ΕΝΑΝΠ κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός Αντιναύαρχος Λ.Σ. Η.Α. Σιωνίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στον Πλοίαρχο και στην πλοιοκτητρία – διαχειρίστρια εταιρία του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond, με την οποία, εκτός των άλλων, τους επισημαίνεται ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για την αποτροπή με κάθε απαραίτητο μέσο της ρύπανσης που προκαλείται ή που δύναται να προκληθεί ανά πάσα στιγμή για ό, τι αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και ότι θα υποστούν, σε περίπτωση που προβούν σε μη σύννομες ενέργειες, τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, καθώς και την εξάντληση όλων των ένδικων μέσων που παρέχεται από την υφιστάμενη νομοθεσία για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.

Η επιστολή κοινοποιείται παράλληλα στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Νάξου και στην Λιμενική αρχή Θήρας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024