Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗ ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για τον Πολιτισμό

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ για τον Πολιτισμό

Ως πρώτη εκδήλωση της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ (Ομάδα Προβληματισμού για Αγροτουρισμό), το 2008, που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη στην Λουμπλιάνα, 8 Ιαν 2008 από τον […]

Ως πρώτη εκδήλωση της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ (Ομάδα Προβληματισμού για Αγροτουρισμό), το 2008, που είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Διαπολιτισμικού Διαλόγου, αμέσως μετά την επίσημη έναρξη στην Λουμπλιάνα, 8 Ιαν 2008 από τον πρόεδρο της<...>Επιτροπής κ. J. M.Barroso, η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ επέλεξε την υποστήριξη της εκδήλωσης Χορού και Μουσικής «ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ-ΚΡΗΤΗ» Συνάντηση Πολιτισμών-Κάτω από το βλέμμα του Γκρέκο, την Κυριακή 27 Ιαν 2008 στο Χαρουπόμυλο Πανόρμου Κρήτης και τη Δευτέρα 28 Ιαν 2008 στο Polis Theater στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πρόσφατη σφυγμομέτρηση του ευρωβαρόμετρου, τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων έχουν καθημερινή επαφή με ένα τουλάχιστον άτομο διαφορετικού θρησκευτικού, εθνοτικού ή εθνικού περιβάλλοντος, γεγονός που δείχνει ότι οι διαπολιτισμικές επαφές είναι κοινό χαρακτηριστικό φαινόμενο στην Ε.Ε. Εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, και καθ` όλη τη διάρκεια του έτους, θα τονίσουν την αλληλεπίδραση των πολιτισμών, την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων και θρησκειών και την ενίσχυση, μέσα από τον διάλογο, της κατανόησης, της ανοχής και της αλληλεγγύης, καθώς και του αισθήματος του κοινού πεπρωμένου που μοιράζονται όλοι οι πολίτες της ΕΕ.

Μετά τις επιτυχημένες μουσικοχορευτικές παραστάσεις που έγιναν στην Αθήνα (Ροές) και στον Χαρουπόμυλο, Κρήτη (Φεβρουάριος 2007), οι κορυφαίοι μουσικοί και χορευτές τής Ανδαλουσίας και της Κρήτης συναντιούνται ξανά για μία και μοναδική βραδιά, στην Κρήτη (Κυριακή, 27 Ιανουαρίου Χαρουπόμυλος Πανόρμου) και στην Αθήνα (Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, Polis Theater). Οι περσινές παραστάσεις έτυχαν συγκινητικής αποδοχής, γιατί η πρωτότυπη αυτή προσπάθεια που παντρεύει τούς δύο πολιτισμούς, προβάλλει τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία της Μεσογείου, εκφράζοντας την ανάγκη να επαναπροσδιοριστούν δημιουργικά τα νοήματα και οι αξίες μέσω του πολιτισμού και της τέχνης. Δύο μουσικές παραδόσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με το χορό αλλά και με την αυτοσχεδιαστική διάθεση του μουσικού, παραδίδουν στον θεατή μια νέα, φρέσκια ματιά.

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με εταίρους επιχειρηματίες του αγροτουρισμού, που λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και ομάδα προβληματισμού για θέματα αγροτουρισμού. Από τις κύριες συνιστώσες του αγροτουρισμού είναι το Περιβάλλον και ο Πολιτισμός και ιδιαίτερα ο Λαϊκός πολιτισμός και η παράδοση. Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Ιανουαρίου η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου οργανώνουν την 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στα Ιωάννινα με θέματα μεταξύ άλλων και την σύζευξη του αγροτουρισμού με τον Πολιτισμό.

Την εκδήλωση διοργανώνουν οι: Πολιτιστική Εταιρία Πανόρμου ΕΠΙΜΕΝΙΔΗΣ και Απολλωνία-Παραγωγές τέχνης, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον Ζ. Σπυριδάκη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024