Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕπίθεση αυτοκτονίας σε πολυτελές ξενοδοχείο του Αφγανιστάν

Επίθεση αυτοκτονίας σε πολυτελές ξενοδοχείο του Αφγανιστάν

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν ακόμη άλλα έξι, έπειτα από […]

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τη Δευτέρα σε πολυτελές ξενοδοχείο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα και να τραυματιστούν ακόμη άλλα έξι, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας, την ευθύνη<...>της οποίας ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.

Όπως αναφέρουν διεθνή δημοσιεύματα, ένας άνδρας πλησίασε το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Serena Hotel στο κέντρο της πόλης και, όταν οι φρουροί της ασφάλειας του ζήτησαν τα στοιχεία του, ανατινάχθηκε, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο φρουροί, δύο δράστες της επίθεσης, ένας Αμερικανός πολίτης, όπως και ο Νορβηγός φωτογράφος της εφημερίδας Dagbladet, κ. Κάρστεν Τόμασεν, ο οποίος υπέκυψε λίγες ώρες αργότερα στα τραύματα του.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο επιλέγουν αρκετοί ξένοι, διέμενε και ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιόνας Γκάρ Στόρ, ο οποίος την ώρα της επίθεσης απουσίαζε από το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να είναι αυτή τη στιγμή σώος και αβλαβής.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβαν με τηλεφώνημα τους στο Γαλλικό Πρακτορείο οι Ταλιμπάν, υποστηρίζοντας πως τέσσερις ένοπλοι επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο. Ο ένας ήταν ο βομβιστής καμικάζι και οι άλλοι τρεις πέταξαν χειροβομβίδες και έριξαν πυροβολισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024