Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση για την συνέχιση έργου του ΟΑΣΘ
Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών

Στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση για την συνέχιση έργου του ΟΑΣΘ

Η σύμβαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη το Νοέμβριο 2007, με την οποία τροποποιείται και συμπληρώνεται η από 30/4/2001 οικονομική συμφωνία για τη συνέχιση […]

Η σύμβαση που υπογράφηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη το Νοέμβριο 2007, με την οποία τροποποιείται και συμπληρώνεται η από 30/4/2001 οικονομική συμφωνία για τη συνέχιση παροχής του αστικού συγκοινωνιακού<...>έργου του ΟΑΣΘ στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μετά την προβλεπόμενη από τις ισχύουσες διατάξεις διαδικασία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την υπογραφή της από τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, κατατίθεται προς κύρωση στη Βουλή.

Με τη νέα αυτή σύμβαση:


  1. Παρατείνεται για 2 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη η εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας από τον ΟΑΣΘ.

  2. Αυξάνεται ο στόλος του ΟΑΣΘ κατά 64 λεωφορεία και έτσι η συνολική δύναμη ανέρχεται πλέον σε 600 λεωφορεία.

  3. Μέρος των νέων μετοχών (22 ακέραιες μετοχές), που θα προκύψουν από την αύξηση του στόλου των λεωφορείων δίνονται στο συνεταιρισμό των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ενώ οι άλλες 21 ακέραιες μετοχές δίνονται στον ΟΑΣΘ, ο οποίος και θα αναλάβει το κόστος της αγοράς των λεωφορείων, ύστερα από διεθνή διαγωνισμό, που θα διενεργήσει ο Οργανισμός.

  4. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ διευρύνεται, με την προσθήκη εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου και εκπροσώπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Μέχρις ότου διενεργηθεί ο διαγωνισμός και παραδοθούν τα νέα λεωφορεία και για να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη, επανακυκλοφορούν τα αποσυρθέντα 64 λεωφορεία, αφού υποστούν τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο. Η συμφωνία αυτή έγινε δεκτή από τον ΟΑΣΘ, τους εργαζομένους στον Οργανισμό και από τους τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024