Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣτον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και η Αθήνα
Μέλος της C40

Στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής και η Αθήνα

Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύχθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία πόλεων από όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου, η C40. Ο δήμος Αθηναίων, αντιλαμβανόμενος […]

Τα τελευταία δύο χρόνια αναπτύχθηκε μια σημαντική πρωτοβουλία πόλεων από όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και του φαινομένου του θερμοκηπίου, η C40. Ο δήμος Αθηναίων, αντιλαμβανόμενος την ανάγκη<...>για ανάληψη δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και αναγνωρίζοντας τη σημασία των συνεργατικών πρωτοβουλιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο ξεκίνησε, πριν από λίγους μήνες, τη διαδικασία ενσωμάτωσης του στη διεθνή αυτή συνεργασία των μεγάλων πόλεων του κόσμου.

Η Αθήνα κατάφερε να πετύχει την είσοδο της στη C40 και να αποτελεί πλέον μέλος της διεθνούς αυτής πρωτοβουλίας των 40 μεγάλων πόλεων του κόσμου ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Προχτές, Τρίτη 15 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο συνέντευξη τύπου για την αποδοχή της συνεργασίας της Αθήνας με τη C40, στην οποία μίλησαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, όσο και Διευθυντής της C40, κ. Simon Reddy, εκ μέρους του δημάρχου Λονδίνου, κ. Ken Livingston.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κακλαμάνης, αφού ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της C40 δήλωσε ότι η συμμετοχή της Αθήνας στην C40 στοχεύει στην ανταλλαγή πληροφοριών, τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών για την εφαρμογή δράσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των εκπομπών αερίων στην πόλη, στη συμμετοχή της στο σχεδιασμό καινοτόμων προγραμμάτων για τις πόλεις και στην τελική υλοποίησή τους, καθώς και στη μεταφορά της τεχνογνωσίας που θα αποκτήσει, σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόσθεσε δε ότι ο δήμος ΑΘηναίων έχει ήδη ξεκινήσει την επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για το περιβάλλον, για το οποίο έχει την ουσιαστική βοήθεια από τη γνώση της C40, το οποίο θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί μέσα στους προσεχείς μήνες.

Ο Διευθυντής της C40, κ. Reddy, μετά από μια σύντομη παρουσίαση της C40 και των λόγων που οδήγησαν στη δημιουργία της, καλωσόρισε την Αθήνα στη πρώτη διεθνή πρωτοβουλία πόλεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και δήλωσε ότι η Αθήνα θα διαδραματίσει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο τόσο για το σύνολο της προσπάθειας της C40, όσο και στην ευρύτερη γειτονιά της.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και υπεύθυνος για τη συνεργασία του Δήμου με τη C40, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, κ. Γιώργος Δημόπουλος.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024