Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

`Αμεσες παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών

Δώρα Σγάρτσου - 21 Ιανουάριος 2008, 00:00

Σε ενέργειες για την βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών έχει προχωρήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού από το 2006, μετά από μελέτη, έχουν τροποποιηθεί και μειωθεί τα όρια ταχύτητας στους `Αξονες Κορίνθου - Πατρών και<...>

Κορίνθου - Τρίπολης, ενώ συνεχώς υλοποιούνται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, όπως ανακλαστήρες οδοστρώματος, πρόσθετα στηθαία, αντικατάσταση στηθαίων κλπ.

Οριστική λύση στο πρόβλημα, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά με τον Νομάρχη Αχαϊας και φορείς του Νομού, θα δοθεί με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του άξονα «Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα». Η κύρωση της σύμβασης έγινε από τη Βουλή, όμως λόγω προσφυγής στην Ε.Ε., η οποία τελικά απερρίφθη, η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε και θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σύμβασης πρώτη υποχρέωση του παραχωρησιούχου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο.

Ως γνωστόν, τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε κακή οδήγηση, στην κατάσταση του οχήματος, την ποιότητα του δρόμου και την ελλιπή αστυνόμευση. Για αυτό και το ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της.

Επίσης, με εντολή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, κλιμάκιο του Υπουργείου με επικεφαλής τον Διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας (Διεύθυνση Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων) ολοκλήρωσε την Πέμπτη νέα αυτοψία στις επικίνδυνες θέσεις της Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών και από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν εργασίες άμεσων παρεμβάσεων στα σημεία αυτά.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top