Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΟδικός Τουρισμός`Αμεσες παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών
Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ

`Αμεσες παρεμβάσεις στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών

Σε ενέργειες για την βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών έχει προχωρήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού από το 2006, μετά από μελέτη, έχουν τροποποιηθεί και μειωθεί τα όρια ταχύτητας […]

Σε ενέργειες για την βελτίωση της κατάστασης στην Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών έχει προχωρήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αφού από το 2006, μετά από μελέτη, έχουν τροποποιηθεί και μειωθεί τα όρια ταχύτητας στους `Αξονες Κορίνθου – Πατρών και<...>Κορίνθου – Τρίπολης, ενώ συνεχώς υλοποιούνται παρεμβάσεις άμεσης βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, όπως ανακλαστήρες οδοστρώματος, πρόσθετα στηθαία, αντικατάσταση στηθαίων κλπ.

Οριστική λύση στο πρόβλημα, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ΥΠΕΧΩΔΕ, έπειτα από συνάντηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, κ. Σουφλιά με τον Νομάρχη Αχαϊας και φορείς του Νομού, θα δοθεί με την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου αυτοκινητοδρόμου ευρωπαϊκών προδιαγραφών, του άξονα «Ελευσίνα – Κόρινθος – Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα». Η κύρωση της σύμβασης έγινε από τη Βουλή, όμως λόγω προσφυγής στην Ε.Ε., η οποία τελικά απερρίφθη, η έναρξη των εργασιών καθυστέρησε και θα γίνει το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σύμβασης πρώτη υποχρέωση του παραχωρησιούχου είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στα επικίνδυνα σημεία της Ε.Ο.

Ως γνωστόν, τα τροχαία ατυχήματα οφείλονται σε κακή οδήγηση, στην κατάσταση του οχήματος, την ποιότητα του δρόμου και την ελλιπή αστυνόμευση. Για αυτό και το ΥΠΕΧΩΔΕ ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να εντείνει τις προσπάθειές της.

Επίσης, με εντολή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, κλιμάκιο του Υπουργείου με επικεφαλής τον Διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας (Διεύθυνση Συντήρησης Αυτοκινητοδρόμων) ολοκλήρωσε την Πέμπτη νέα αυτοψία στις επικίνδυνες θέσεις της Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών και από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν εργασίες άμεσων παρεμβάσεων στα σημεία αυτά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024