Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜεγάλη η συμμετοχή στην 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων
ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ

Μεγάλη η συμμετοχή στην 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

Επιτάχυνση των επαφών με τους άλλους εταίρους στον Αγροτουρισμό, ώστε να μην παίρνονται αποφάσεις για τον αγροτουρισμό, χωρίς την θεσμική συμμετοχή των φορέων του, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στην 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που οργάνωσε στα Ιωάννινα η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου και η αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ…

Επιτάχυνση των επαφών με τους άλλους εταίρους στον Αγροτουρισμό, ώστε να μην παίρνονται αποφάσεις για τον αγροτουρισμό, χωρίς την θεσμική συμμετοχή των φορέων του, αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στην 9η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που οργάνωσε<...>στα Ιωάννινα η Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου και η αμκε ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2008. Έτσι μεταξύ άλλων θα επιδιωχθεί η συνάντηση των προεδρείων των συνδικαλιστικών Ενώσεων Αγροτουρισμού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και με φορείς και συλλογικά σχήματα του Τουρισμού και του Αγροτουρισμού.

Συνολικά κατεγράφησαν 128 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων οι κ. Δ. Πανοζάχος (Γ.Γ.Περιφέρειας Ηπείρου), ο νομάρχης Ιωαννίνων κ. Α. Καχριμάνης, η αντινομάρχης Ιωαννίνων κα Μ. Νάκα, ο δήμαρχος Περάματος κ. Μ. Κασσής, ο δήμαρχος Ζαγορίου κ. Γ. Παπαναστασίου, ο πρόεδρος Δ.Σ. Περάματος και πρόεδρος του Οργανισμού Σπηλαίου κ. Κ. Γκόγκος, ο αντιδήμαρχος Μολοσσών κ. Α. Βασιλείου, ο πρόεδρος του Δικτύου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων Νοτίων Ιωαννίνων κ. Χ. Χασάνης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικ. Δωματίων Ηγουμενίτσας, επιχειρηματίες του Αγροτουρισμού από τα Ιωάννινα, κ.ά.

“Η συστηματική δραστηριότητα που αναπτύσσει η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ σε συνεργασία με τις τοπικές ανά την Ελλάδα Αγροτουριστικές Ενώσεις, στέλνει το δικό της ελπιδοφόρο μήνυμα: η Ελλάδα και θέλει και μπορεί να αναπτύξει με επιτυχία και με συνέπεια αυτό το πεδίο δράσης με τις σημαντικότατες οικονομικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της η ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Μ. Ματσούκα.

Συγχαρητήρια στην ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και την Ένωση Αγροτουρισμού Ηπείρου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σ. Αρναουτάκης, αφού όπως εξήγησε “τέτοιες συναντήσεις είναι χρήσιμες και απαραίτητες για να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του Αγροτουρισμού που έχουν προκύψει. Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν και χρήσιμα εργαλεία ενημέρωσης αλλά και συζήτησης των καλών πρακτικών και εμπειριών».

Ιδιαίτερη εντύπωση, προκάλεσε η παρουσίαση του Περιφερειάρχη κ. Δ. Πανοζάχου, για τον Αγροτουρισμό και η επισήμανσή του ότι ο Αγροτουρισμός πλέον πρέπει να μπορεί να αυτονομηθεί, μετά από μια μακρά περίοδο «γαλουχίας» και άμεσης εξάρτησης από εξωτερικές στηρίξεις. Επισημάνθηκε επίσης ότι οι επιχειρηματίες του Αγροτουρισμού, έχοντας πλέον συντεταγμένη εκπροσώπηση, θα πρέπει να συμμετέχουν σε όλα τα fora τα οποία συζητούν ή ακόμα και παίρνουν αποφάσεις για θέματα που έχουν σχέση με τον Αγροτουρισμό. Συνεχάρη δε την πρόεδρο της Ένωσης Αγροτουρισμού Ηπείρου, κα Σ. Καραβασίλη, για την πολύ καλή διοργάνωση στην οποία ήρθαν εκπρόσωποι του Αγροτουρισμού από πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Τέλος, στα πλαίσια της 9ης Συνάντησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων εξαγγέλθηκε η 10η Συνάντηση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων στον Βάμμο Χανίων 8 & 9 Απριλίου, με στόχο την πληρέστερη και καλύτερη οργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων που θα γίνει στην Αθήνα, 1-3/6/08 και την οργάνωση του Δικτύου των Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024