Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Παρουσίαση βιβλίου «Λούης Λοΐζου – Το ταξείδι»

Δώρα Σγάρτσου - 30 Ιανουάριος 2008, 00:00

Ειδική τελετή για την παρουσίαση του βιβλίου «Λούης Λοΐζου – Το ταξείδι» πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία της Κύπρου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η κεντρική παρουσιάστρια<...>

του δελτίου ειδήσεων της Κυπριακής κρατικής τηλεόρασης κ. Αιμιλία Κενεβέζου, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Αρχηγοί ή εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί, Βουλευτές, Πρέσβεις, Φορείς της Τουριστικής βιομηχανίας και άλλοι επίσημοι.

Το βιβλίο αποτελεί μια σκιαγράφηση της ζωής και του έργου του ιδρυτή του Ομίλου Louis, Λούη Λοΐζου μέσα από επτά ενότητες καλύπτοντας την περίοδο από την γέννηση του το 1913, την έναρξη της επιχειρηματικής του δράσης το 1935 που οδήγησε στην έλευση του τουρισμό στην Κύπρο, τη δραστηριοποίηση του στην Ελλάδα το 1955 μέχρι και το θάνατο του το 1971. Στην εν λόγω έκδοση παρουσιάζονται σημαντικά ντοκουμέντα από το πολύπλευρο έργο του οραματιστή Λούη Λοΐζου και τις ακούραστες προσπάθειες του για προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό από την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Νότιο Αμερική. Ένα έργο που οδήγησε στην τοποθέτηση της Κύπρου στο Διεθνή τουριστικό χάρτη πολύ πριν το νησί αποκτήσει την ανεξαρτησία του και έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του τουρισμού. 

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους εκ μέρους της οικογένειας, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis, κ. Κωστάκης Λοΐζου, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που συνέδραμαν στην ετοιμασία του βιβλίου και ανέφερε χαρακτηριστικά για τον πατέρα του και ιδρυτή του Ομίλου: «Όταν τον χάσαμε το 1971, η δική του διαθήκη ήταν τα γερά θεμέλια που άφησε πίσω του και παρακαταθήκη να συνεχίσουμε την υλοποίηση του οράματος του. Με τις ίδιες αξίες στις αποσκευές μας συνεχίσαμε το ταξείδι στα βήματα του».

Παρουσιάζοντας το βιβλίο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «Στην περίπτωση του Λούη Λοΐζου, του οποίου τη ζωή και το έργο εξυμνεί αυτή η έκδοση, το ταξείδι του έργου του δεν έπαυσε ποτέ. Στα θεμέλια που άφησε πίσω του, οικοδομήθηκε η Κυπριακή Τουριστική βιομηχανία και αυτό αποτελεί κατά την ταπεινή μου άποψη το καλύτερο μνημόσυνο για τον Πατέρα του Κυπριακού τουρισμού».

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάγνωση από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, κ. Πάνο Εγγλέζο, της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού να τιμήσει τον Λούη Λοΐζου για τη συνολική και πολυσήμαντη του προσφορά στην ανάπτυξη του Κυπριακού τουρισμού. Τη σχετική τιμητική πλακέτα απένειμε στην σύζυγο του αειμνήστου κα. Φροσούλα Λοΐζου, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top