Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣεμινάριαΙΕΚΕΠ: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό
Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ΙΕΚΕΠ: Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης για τον Θρησκευτικό Τουρισμό

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΙΕΚΕΠ, στα πλαίσια του Έργου «Πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης για εργαζόμενους, εποχιακά άνεργους και επιχειρηματίες στο τουρισμό με στόχοτην αναβάθμιση των γνώσεων τους» (Επιχειρησιακό […]

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού – ΙΕΚΕΠ, στα πλαίσια του Έργου «Πρόγραμμα συμπληρωματικής εκπαίδευσης για εργαζόμενους, εποχιακά άνεργους και επιχειρηματίες στο τουρισμό με στόχο<...>την αναβάθμιση των γνώσεων τους» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα») του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, υλοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης με τίτλο «Θρησκευτικός Τουρισμός», συνολικής διάρκειας 120 ωρών.

Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια επίσημη εκπαίδευση με θέμα της τον Θρησκευτικό Τουρισμό, ως μια ανεξάρτητη Εναλλακτική Μορφή Τουρισμού ταχέως αναπτυσσόμενη στο διεθνές τουριστικό περιβάλλον.

Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο του προγράμματος έχει σαν στόχο αφενός οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν την σπουδαιότητα της σχέσης θρησκείας και πολιτισμού στην ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη χώρα μας, να αναλύσουν το Θρησκευτικό Τουρισμό ως ειδική μορφή τουρισμού και να ενημερωθούν για τον τρόπο ανάπτυξης και προώθησης αυτής της μορφής τουρισμού. Αφετέρου να διδαχθούν τους τρόπους προώθησης συνεργασιών ανάμεσα στις αρχές και τους φορείς που προωθούν το θρησκευτικό τουρισμό με τη δημιουργία δικτύων διασυνδέσεων μεταξύ των προορισμών, των εθνών και των οργανώσεων, και την σημασία της δημιουργίας και λειτουργίας διακρατικών δομών συνεργασίας με διάφορες περιοχές του κόσμου.

Έμφαση δίνεται και στον τρόπο δημιουργίας ολοκληρωμένων πακέτων Θρησκευτικού τουρισμού, στον τρόπο δηλαδή με τον οποίο οργανώνεται το τουριστικό προϊόν. Συγκεκριμένα οι καταρτιζόμενοι θα διδαχτούν τις βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συνόλου παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών και τη διαδικασία για μια επιτυχημένη οργάνωση εκδρομών και περιηγήσεων θρησκευτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, ενώ θα είναι σε θέση και οι ίδιοι να δημιουργήσουν τα δικά τους ελκυστικά και καινοτόμα πακέτα μέσω της διαφοροποίησης κάθε φορά του τουριστικού προϊόντος.

Τέλος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις στον τουριστικό τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσεγγίζοντας την τουριστική πολιτική που έχει υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024