Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Έτοιμα την άνοιξη τα πέντε θεματικά πάρκα της Θεσσαλονίκης

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Ιανουάριος 2008, 00:00

Το έργο ανάπλασης της νέας παραλίας επιθεώρησε χτες, Τετάρτη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, συνοδευόμενος από το νέο αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού, κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, και τον Γενικό Γραμματέα<...>

του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Λεμούσια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργόπουλος ανέφερε ότι σε τρεις μήνες από σήμερα, στην καρδιά της άνοιξης, θα παραδοθούν τα πέντε πρώτα θεματικά πάρκα της παραλιακής ζώνης πρασίνου τα οποία περιλαμβάνουν:

  • ΠΑΡΚΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: Πλήρη παιδότοπο και παιδική χαρά καθώς και τρεις εξέδρες για μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις.
  • ΠΑΡΚΟ ΝΕΡΟΥ: Καταρράκτη, δεξαμενή νερού με υδρόφιλα φυτά και γεφυράκια, πέργκολα, αναψυκτήριο, χώρο πολλαπλών χρήσεων καθώς και χώρο skateboard, για τους λάτρεις του είδους.
  • ΠΑΡΚΟ ΜΝΗΜΗΣ: Κάθετες συστοιχίες δένδρων, παρτέρια με αρωματικά φυτά και βότανα, δύο γήπεδα τένις και δύο γήπεδα μπάσκετ, ειδικός χώρος βόλτας για σκυλιά καθώς και κάλυψη με πράσινο του αντλιοστασίου της ΕΥΑΘ.
  • ΠΑΡΚΟ ΡΟΔΩΝ: Κήπος με τριαντάφυλλα, πέργκολα, πλήρη παιδότοπο και παιδική χαρά, πεζόδρομοι, οικίσκος για τις υπηρεσίες Δήμου Θεσσαλονίκης, χώροι υγιεινής και αναψυκτήριο.
  • ΠΑΡΚΟ ΗΧΟΥ: Δάσος με υψηλόκορμα δένδρα, δύο πέργκολες με αναρριχόμενα φυτά, καλαμιές, πεζόδρομοι με καθιστικά και τρεις γραμμικές δεξαμενές νερού μήκους 35 μέτρων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, “μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί από την Ιταλία κι έχουν φυτευτεί με τη φροντίδα Ιταλού γεωπόνου και των υπηρεσιών πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης 128 μεγάλα πεύκα, ενώ εντός των προσεχών τριών μηνών θα ολοκληρωθούν τα έργα στο ξύλινο κρηπίδωμα της Ν. Παραλίας, στο πλακόστρωτο και στην αλέα. Επίσης θα δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην κατασκευή της ειδικής πορείας για τυφλούς, ενώ εντός του προκαθορισμένου χρόνου θα ολοκληρωθεί ο ποδηλατοδρόμος κατά μήκος της παραλιακής ζώνης πρασίνου”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top