Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΕντυπωσιακό για ακόμη μια χρονιά το Ice Festival της Νορβηγίας
Συναυλία με όργανα πάγου

Εντυπωσιακό για ακόμη μια χρονιά το Ice Festival της Νορβηγίας

Για τρίτη φορά φέτος, οργανώθηκε στην πόλη Geilo της Νορβηγίας, που βρίσκεται Βορειοδυτικά του Όσλο, το Ice Festival. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο επισκέπτης στο […]

Για τρίτη φορά φέτος, οργανώθηκε στην πόλη Geilo της Νορβηγίας, που βρίσκεται Βορειοδυτικά του Όσλο, το Ice Festival. Μεταξύ των δραστηριοτήτων που έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο επισκέπτης στο ετήσιο αυτό<...>φεστιβάλ, είναι και η μοναδική εμπειρία του κονσέρτου με όργανα φτιαγμένα εξολοκλήρου από πάγο.

Οι καλλιτέχνες, γλύπτες των οργάνων, κ. Eric Mutel και Bill Cowitz, κατασκευάζουν τα όργανα χρησιμοποιώντας ειδικά ιδιαίτερα αιχμηρά εργαλεία, με αποτέλεσμα να χαράσσεται ο πάγος με πολύ λεπτομέρεια. Η προμήθεια του πάγου γίνεται από τις λίμνες της περιοχής που έχουν παγώσει.

Το φαντασμαγορικό κονσέρτο ξεκινά στις δώδεκα τη νύχτα, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η υπαίθρια σκηνή έχει στηθεί δίπλα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου του Geilo, το οποίο είναι από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Νορβηγίας. Το μοναδικό αυτό κονσέρτο λαμβάνει χώρα σε θερμοκρασίες αρκετών βαθμών υπό το μηδέν, με αποτέλεσμα οι θεατές να πρέπει είναι εφοδιασμένοι με πολύ ζεστά ρούχα. Ορισμένοι «έμπειροι» χρησιμοποιούν ακόμα και δέρματα ζώων, τα οποία στρώνουν πάνω στο χιόνι και ξαπλώνουν.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, και λόγω του ηλίου, τα μουσικά όργανα διατηρούνται μέσα σε ιγκλού καλυμμένα με χιόνι! Αυτό διασφαλίζει την καλή τους κατάσταση και την ποιότητα του ήχου τους. Με βάση το πρόγραμμα του Ice Festival, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν workshops από τους καλλιτέχνες – γλύπτες των οργάνων, όπου παρουσιάζεται η τέχνη της γλυπτικής πάγου. Εκεί μαθαίνουν ότι τα όργανα διατηρούνται και μεταφέρονται με πολύ προσοχή γιατί ακόμα και ένα εκατοστό διαφορά στον όγκο τους προκαλεί διαφορετική μουσική απόδοση.

Για τους φίλους της μουσικής, το Ice Festival αποτελεί μια εμπειρία ζωής που δεν πρέπει να χάσουν. Ο κ. Paul Knutsson Medhus, διευθυντής του Ice Festival μας δήλωσε ότι στόχος του είναι η μετάδοση της μοναδικής αυτής εμπειρίας σε ξεχωριστούς ανθρώπους και όχι ο όγκος των θεατών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024