Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣτο 5,6% η αύξηση της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης το 2007
Airports Council International

Στο 5,6% η αύξηση της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης το 2007

Αύξηση της τάξης του 5,6% εμφάνισε η παγκόσμια επιβατική κίνηση αεροδρομίων, σύμφωνα με στοιχεία του Airports Council International (ACI) από τις μηνιαίες αναφορές “Flash” για το 2007. Όπως σχολίασε ο […]

Αύξηση της τάξης του 5,6% εμφάνισε η παγκόσμια επιβατική κίνηση αεροδρομίων, σύμφωνα με στοιχεία του Airports Council International (ACI) από τις μηνιαίες αναφορές “Flash” για το 2007. Όπως σχολίασε ο Γενικός Διευθυντής<...>του ACI, κ. Robert J Aaronson, “η διεθνής κίνηση συνέβαλε καθοριστικά στην αύξηση τόσο της επιβατικής κίνησης, όσο και της εμπορευματικής το 2007, με την επιβατική να είναι ιδιαίτερα αυξημένη τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο και την εμπορευματική τον Αύγουστο”.

Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο:


  • Tα αεροδρόμια κατέγραψαν παγκοσμίως σταθερή αύξηση 4% στην επιβατική τους κίνηση, συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο, ενώ η διεθνής κίνηση υπήρξε καθοριστική για την αύξηση της κίνησης σε όλες τις περιοχές (μέση αύξηση της διεθνούς κίνησης 7,7% παγκοσμίως).
  • Καθ` όλη τη διάρκεια του 2007, η αύξηση της διεθνούς κίνησης ήταν μεγαλύτερη της εσωτερικής. Στις περιοχές της Βόρειας Αμερικής, της Ασίας και του Ειρηνικού, αλλά και της Ευρώπης η αύξηση της διεθνούς κίνησης ήταν περίπου 7%, ενώ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής η αύξηση της διεθνούς κίνησης ήταν της τάξης του 16,6% και 17,5% αντίστοιχα, γεγονός που οφείλεται στα νέα δρομολόγια, τις νέες υπηρεσίες, αλλά και τους ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς των συγκεκριμένων περιοχών.
  • Όσον αφορά στην εσωτερική κίνηση Δεκεμβρίου, η περιοχή της Λατινικής Αμερικής / Καραϊβικής πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση (9,4%), ενώ οι περιοχές της Αφρικής και της Ασίας / Ειρηνικού πέτυχαν αύξηση 5% και 4% αντίστοιχα. Η εσωτερική κίνηση της Βόρειας Αμερικής παρουσίασε μείωση της τάξης του 1,2%, αντανακλώντας τις επιπτώσεις των υψηλών τιμών καυσίμων, αλλά και της αντίδρασης των καταναλωτών στο γενικότερο πλαίσιο οικονομικής αβεβαιότητας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024