Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυθαίρετες παρεμβάσεις και κατασκευές στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Θερμαϊκού

Αυθαίρετες παρεμβάσεις και κατασκευές στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Θερμαϊκού

Στον αποκλεισμό της πρόσβασης των λουομένων και διχοτόμηση της ενιαίας παραλιακής ζώνης του Δήμου Θερμαϊκού αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελλία σε ερώτηση της προς τον […]

Στον αποκλεισμό της πρόσβασης των λουομένων και διχοτόμηση της ενιαίας παραλιακής ζώνης του Δήμου Θερμαϊκού αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου Ευαγγελλία σε ερώτηση της προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ. Συγκεκριμένα η βουλευτής αναφέρθηκε στα<...> τρία Δημοτικά Διαμερίσματα (Περαίας, Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας) του Δήμου Θερμαϊκού τα οποία συνδέονται μεταξύ τους μόνο μέσω της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας.

«Ο δρόμος αυτός είναι και ο μοναδικός που συνδέει το Δήμο Θερμαϊκού με το Δήμο Μηχανιώνας και κατ’επέκταση τη Θεσσαλονίκη με την ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας. Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στο δρόμο αυτό δεν υπάρχει εναλλακτική διαδρομή μεταξύ των δύο Δήμων, αφού άλλος παραλιακός δρόμος που εξυπηρετούσε τη σύνδεση μεταξύ των αναφερομένων Δημοτικών Διαμερισμάτων και Δήμων, έχει καταργηθεί», είπε η βουλευτής.

«Η κατάργηση του δεύτερου αυτού δρόμου έγινε με τη δημιουργία του «θέρετρου οικογενειών στρατού» ήδη από το 1964.Την έκταση που παραχωρήθηκε στο θέρετρο διασχίζει ο προαναφερόμενος δρόμος και στο τμήμα του που βρίσκεται μέσα στην έκταση του ΚΑΑΥ (Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών – Υπαξιωματικών) απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων, γεγονός που παρεμποδίζει την επικοινωνία μεταξύ των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου Θερμαϊκού και τις μετακινήσεις των κατοίκων», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η κα. Αμμανατίδου – Πασχαλίδου.

«Επίσης, κάτω από τον παραλιακό δρόμο, στο τμήμα του αιγιαλού που συμπεριλαμβάνεται στην έκταση του ΚΑΑΥ έχει γίνει περίφραξη με συρματόπλεγμα και έχουν γίνει μέσα στο χώρο αυτό παράνομα μόνιμες κατασκευές. Το γεγονός αυτό προκαλεί το δημόσιο αίσθημα», κατέληξε η βουλευτής.

Η κα. Πασχαλίδου έθεσε στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τις εξής ερωτήσεις:

  1. Ποιά μέτρα προτίθεται να πάρει προκειμένου η διέλευση οχημάτων στον παραλιακό δρόμο να γίνεται απρόσκοπτα και να διευκολύνεται η επικοινωνία μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων, ώστε να αποτελεί την εναλλακτική διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Μηχανιώνα.
  2. Θα προχωρήσει στην κατεδάφιση του συρματοπλέγματος και των εγκαταστάσεων που είναι κτισμένες πάνω στον αιγιαλό, ώστε να είναι προσβάσιμος στους πολίτες και για να αποκατασταθεί το ενιαίο της παραλιακής ζώνης του Δήμου Θερμαϊκού.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024