Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΠλήθος κόσμου στην παρουσίαση του λευκώματος “Why I Love Greece”
Δούκας: Πολύτιμο εργαλείο προβολής του ελληνικού τουρισμού

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του λευκώματος “Why I Love Greece”

Με τον τίτλο «Why I Love Greece» κυκλοφορεί το μοναδικό λεύκωμα, 254 σελίδων, που συνέγραψαν δεκαπέντε ανταποκριτές μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού, που ζουν και εργάζονται επί χρόνιαστην Ελλάδα, επιλέγοντας […]

Με τον τίτλο «Why I Love Greece» κυκλοφορεί το μοναδικό λεύκωμα, 254 σελίδων, που συνέγραψαν δεκαπέντε ανταποκριτές μεγάλων Μέσων Ενημέρωσης του εξωτερικού, που ζουν και εργάζονται επί χρόνια<...>στην Ελλάδα, επιλέγοντας ο καθένας μια περιοχή της χώρας μας, που αγάπησε περισσότερο. Τα κείμενα πλαισιώνονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, τόσο από τις αγαπημένες περιοχές των ανταποκριτών, όσο και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες, που επισκέφτηκαν κατά καιρούς την Ελλάδα.

Το λεύκωμα επιμελήθηκε η εκδοτική εταιρία Real Travel Α.Ε. και παρουσιάσθηκε σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με επίσημο ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Πέτρο Δούκα, και τη συμμετοχή των συγγραφέων-ανταποκριτών, δημάρχων και εκπροσώπων τους των 15 περιοχών, καθώς και παραγόντων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και τουριστικών φορέων της χώρας.

Ο κ. Δούκας χαρακτήρισε το Λεύκωμα ως πολύτιμο εργαλείο για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, αναφέροντας ρήσεις του συγγραφέα Χένρι Μίλερ, σύμφωνα με τον οποίο «το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να ερωτευτείς την Ελλάδα». Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “ο ελληνικός τουρισμός θα απογειωθεί όταν καταφέρουμε να αναδείξουμε τον αρχαίο μας πολιτισμό και την καθοριστική συμβολή του αρχαίου πνεύματος στη σύγχρονη δυτική κουλτούρα, ώστε να έρχονται ξένοι εδώ για να μάθουν και να διδαχθούν”.

Οι ανταποκριτές, που γράφουν στο λεύκωμα, είναι οι κ.κ.: Kerin Hope (γράφει για την Καρδαμύλη της μεσσηνιακής Μάνης), Adriana Flores-Borquez (γράφει για τα Χανιά), John Carr (γράφει για την Ήπειρο), Paul Anastazi (γράφει για τη Ρόδο), Ayse Ferliel (γράφει για την Κεφαλονιά), Malcolm Brabant (γράφει για τη Σαντορίνη), Patrick Quinn (γράφει για τη Σκύρο), Didier Kunz (γράφει για τη Φολέγανδρο), Brian Williams (γράφει για την `Ανδρο), John Rigos (γράφει για την Τήνο), Nikos Michalian (γράφει για τη Μύκονο), Furio Morroni (γράφει για τη Λέρο), Yuri Malinov (γράφει για την Εύβοια), Nigel Lowry (γράφει για τον Πειραιά), Gillian Whittaker (γράφει για διάφορα σημεία της Ελλάδας, που ερωτεύθηκε).

Σημειώνεται πως το λεύκωμα συμπληρώνεται από φωτογραφίες διεθνών προσωπικοτήτων από το αρχείο του φωτορεπόρτερ Τέλη Σαρρηκώστα, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν φωτορεπόρτερ στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και έχει καταγράψει με το φακό του όλους τους διάσημους, που επισκέφτηκαν τη χώρα μας. Μεταξύ των φωτογραφιών, που περιλαμβάνονται στο λεύκωμα, ο αναγνώστης θα δει τους «Μπιτλς» το 1967 στην Αράχοβα, τη Μελίνα Μερκούρη με την Ίντιρα Γκάντι το 1983 στην Επίδαυρο, τον Φρανκ Σινάτρα με τη γυναίκα του σε ταβέρνα στην Αθήνα, τον Τζον Γουέιν το 1971 σε νυχτερινό κλαμπ της πρωτεύουσας, τον Πελέ, τον `Αρνολτ Σβαρτσενέγκερ μπροστά στην Ακρόπολη, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, την Τζέιν Φόντα με το σύζυγό της στην Ακρόπολη, τον Μάρλον Μπράντο, τη Χίλαρι Κλίντον και δεκάδες ακόμη φωτογραφικά στιγμιότυπα διασημοτήτων στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των προορισμών, για τις οποίες γράφουν οι ανταποκριτές, τίμησαν τους συγγραφείς με αναμνηστικά δώρα και τους ευχαρίστησαν για την προβολή της περιοχής τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024