Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη η συμμετοχή στο πρόσφατο σεμινάριο “Διαχείρισης Κρίσεων”
Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

Μεγάλη η συμμετοχή στο πρόσφατο σεμινάριο “Διαχείρισης Κρίσεων”

Περισσότερα από 60 στελέχη ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και 14 σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ, έδωσαν το “παρών” στο σεμινάριο `Διαχείρισης Κρίσεων`, που διοργάνωσε πριν λίγες μέρες στο Εμπορικό και […]

Περισσότερα από 60 στελέχη ξενοδοχειακών και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και 14 σπουδαστές της ΑΣΤΕΡ, έδωσαν το “παρών” στο σεμινάριο `Διαχείρισης Κρίσεων`, που διοργάνωσε πριν λίγες μέρες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό<...>Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, σε συνεργασία με την εταιρία Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού «Success». Παρόντες στο σεμινάριο ήταν τόσο ο Πρόεδρος της ΕΞΡ, κ. Μηναΐδης, όσο και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Χατζημάρκος.

Βασικός σκοπός του προγράμματος αυτού ήταν η απόκτηση της ικανότητας έγκαιρης πρόβλεψης ανεπιθύμητων καταστάσεων, της ελαχιστοποίησης των τυχόν δυσμενών αποτελεσμάτων τους, με παράλληλη διαχείριση των κρίσεων που δημιουργούνται από την εμφάνισή τους, διατηρώντας έτσι σε υψηλό επίπεδο τόσο την ετοιμότητα για ανταπόκριση στις ανεπιθύμητες καταστάσεις, όσο το γόητρο και το «καλό όνομα» του οργανισμού και των στελεχών του. Γίνεται μια προσπάθεια να υιοθετηθούν από το Management των επιχειρήσεων οι τρόποι και οι μηχανισμοί εκείνοι ώστε να αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά οι διάφορες κρίσεις. Κρίσεις κυρίως που παρουσιάζονται συχνά στις τουριστικές επιχειρήσεις και που όλοι γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνες είναι: δασικές πυρκαγιές σε τουριστικές περιοχές, φυσικές καταστροφές (τσουνάμι, σεισμοί, πλημμύρες), μεταδοτικές ασθένειες, απεργίες, τροφικές δηλητηριάσεις, ατυχήματα, εξαφανίσεις κλπ.

Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν στα χέρια τους τα εργαλεία αναγνώρισης και προσδιορισμού των κινδύνων, να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την κρίση που είναι δυνατόν να εμφανισθεί ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Για όλα αυτά πληροφορίες έδωσε ο εξαίρετος εισηγητής της «Success», που παρουσίασε το θέμα, ο Οικονομολόγος κ. Ηλίας Παπαγεωργίου.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024