Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣτο 65,77% η απορρόφηση του Γ` ΚΠΣ από την Ελλάδα
Ουραγοί στα έργα για το περιβάλλον

Στο 65,77% η απορρόφηση του Γ` ΚΠΣ από την Ελλάδα

Καθηλωμένη στο 65,77% παραμένει η συνολική απορρόφηση του ΓΆ ΚΠΣ από την Ελλάδα, όπως προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κας Χούμπνερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλη για τον ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών πόρων όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων…

Καθηλωμένη στο 65,77% παραμένει η συνολική απορρόφηση του Γ` ΚΠΣ από την Ελλάδα, όπως προκύπτει από απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου κας Χούμπνερ σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Παπαδημούλη<...>για τον ρυθμό απορρόφησης των κοινοτικών πόρων όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων. Τις χαμηλότερες απορροφήσεις έχουν τα έργα που συνδέονται με το περιβάλλον, τα έργα του ΟΣΕ και της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Στην απάντηση της η Επίτροπος αναφέρεται ιδιαιτέρα στο θέμα της περιβαλλοντικής προστασίας και στο ίδιο μήκος κύματος με τον Επίτροπό περιβάλλοντος κ. Δήμα σημειώνει ότι καθυστερεί ιδιαιτέρα «η προώθηση της οδηγίας για την ποιότητα των υδάτων, η προστασία της φύσης, οι περιβαλλοντικές ενέργειες και οι αστικές ολοκληρωμένες ενέργειες καθώς και η υποστήριξη των ενεργειών επιχειρηματικότητας και περιβάλλοντος». Επίσης ανάμεσα στα σιδηροδρομικά έργα που παρουσιάζουν υστέρηση βρίσκεται και «η κατασκευή του νέου τμήματος Λιανοκλάδι – Δομοκός και ο εκσυγχρονισμός του δικτύου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) και του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ)».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και οι συναρμόδιοι υπουργοί αντί να αυτοεπαινούνται και να εξωραΐζουν, οφείλουν να απολογηθούν και κυρίως να τρέξουν έτσι ώστε να μην χαθούν οριστικά τεράστιοι κοινοτικοί πόροι».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024