Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΣτις 14 Μαρτίου το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του e-business Forum
«Ηλεκτρονικό Επιχειρείν στα Ταξίδια, τον Τουρισμό και την Φιλοξενία»

Στις 14 Μαρτίου το 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο του e-business Forum

Tο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα διαδραστικό φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού (e-Tourism) με στόχο την καταγραφή και προαγωγή των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ) όπως επίσης και την ενίσχυση της υιοθέτησης και αξιοποίησής τους…

Tο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας & Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δημιούργησαν ένα διαδραστικό φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού (e-Tourism) με στόχο την καταγραφή και προαγωγή<...>των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών (ΗΣΔΜΤΠ) όπως επίσης και την ενίσχυση της υιοθέτησης και αξιοποίησής τους στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία. Στα πλαίσια των εργασιών του η ομάδα του φόρουμ ηλεκτρονικού Τουρισμού στα ΗΣΔΜΤΠ διοργανώνει το 2ο διεθνές Συνέδριο με θέμα «e-Business in Travel, Tourism and Hospitality» στις 14 Μαρτίου 2008, στο Caravel Divani Hotel, στην Αθήνα. Τα συνέδριο υποστηρίζεται επίσης και από τον διεθνή οργανισμό σε νέες τεχνολογίες στην ταξιδιωτική και στην τουριστική βιομηχανία (International Federation for Information Technology and Travel & Tourism, IFITT).

Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν πλέον έναν αναγκαίο αρωγό και εργαλείο για την τουριστική προβολή και την ανταγωνιστική ανάπτυξη ενός τουριστικού προορισμού και των επιχειρήσεών του. Το ΕΔΕΤ και ο IFITT αντιπροσωπεύουν τους πλέον ιδανικούς φορείς για την ενίσχυση της υιοθέτησης και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών στην ελληνική και διεθνή οικονομία και τουριστική βιομηχανία αντίστοιχα. Σκοπός του συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα επικοινωνίας, ενημέρωσης και μάθησης μεταξύ επιχειρήσεων, ενώσεων, δημόσιων φορέων, ερευνητών και μελετητών που ασχολούνται με τον τουρισμό και τις νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε να μελετηθούν, να συζητηθούν και να εξευρεθούν διάφοροι τρόποι συνεργασίας για την από κοινού υιοθέτηση και αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών εργαλείων και εφαρμογών.

Το πρώτο διεθνές συνέδριο του e-business forum, που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο 2007, αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία ως προς το σκοπό αυτό, έχοντας σαν ομιλητές πολλές εξέχουσες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού και του επαγγελματικού χώρου, και περισσότερους από 200 συμμετέχοντες από την ελληνική τουριστική βιομηχανία, αλλά και από 6 άλλες χώρες.

Το πρόγραμμα του 2ο συνεδρίου, που διοργανώνεται στις 14 Μαρτίου 2008, έχει εμπλουτιστεί περισσότερο και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων, κεντρικές ομιλίες καταξιωμένων ομιλητών, πάνελς εξεχουσών ομιλητών από την βιομηχανία και τον ακαδημαϊκό χώρο, καθώς και πάνω από 20 παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από διάφορους Έλληνες και διεθνείς ερευνητές. Μερικοί από τους ομιλητές που έχουν επικυρώσει μέχρι στιγμής την συμμετοχή και ομιλία τους στο συνέδριο είναι:


  • Αλέξανδρος Κουρής, MRB, «Greece Re-Branded As An “Infinite Experience Space”. From conceptualization to reality»

  • Alex Rayner, the e-Tourism Advisor of the United Nations World Tourism Organisation (UNWTO),

  • Andrew Draines, visitbritain.com, E-Business Partnerships Manager “Leading the World to Britain”

  • Γεωργακόπουλος Γεώργιος, Η Ελλάδα στο Second Life

  • Richard Veal, Managing Director, Newmind, `The Seven Habits of Highly Effective Destination Management Organisations`.

  • Erwin Wechtl, EC3 Networks GmbH “Country Portal for Finnish Tourism based on cutting edge web technologies and mobile services”

  • Βούλα Βλαχάκη, Galileo, Creating Exceptional Travel Experience

  • Ράνια Δεϊμέζη, Travel Media Applications

  • Matt Jerwood, www.WAYN.com


Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν επίσης και τα πορίσματα και οι προτάσεις στις οποίες κατέληξε η ομάδα εκτέλεσης του έργου, σχετικά με:

  • την υιοθέτηση και την αξιοποίηση των ΗΣΔΜΤΠ και του ηλεκτρονικού επιχειρείν στην ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία,

  • τις μελλοντικές τάσεις αναφορικά με τη λειτουργικότητα και τις εφαρμογές των ΗΣΔΜΤΠ, και

  • τα επιχειρησιακά μοντέλα, τη οργανωσιακή δομή και την τεχνολογική υποδομή των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών που συνήθως υποστηρίζουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία ΗΣΔΜΤΠ.


Το συνέδριο αυτό αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός που έχει οργανωθεί στην Ελλάδα όσον αφορά στις εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στον τουρισμό, και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους Έλληνες επαγγελματίες και ερευνητές να γνωρίσουν, να μάθουν και να δικτυωθούν με μια διεθνή και δυναμική κοινότητα εξεχουσών ερευνητών και επαγγελματιών του χώρου του τουρισμού. Η συμμετοχή στο Συμπόσιο θα αποδειχθεί πολύτιμη για κάθε επαγγελματία του τουρισμού, που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σχετικά με τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές και τάσεις του ηλεκτρονικού τουριστικού επιχειρείν και των ΗΣΔΜΤΠ.

Οι συμμετέχοντες στο συμπόσιο θα έχουν την ευκαιρία:


  • Να πληροφορηθούν τα ευρήματα και τις τελικές προτάσεις του Ηλεκτρονικού Τουριστικού Φόρουμ, τόσο για την υπάρχουσα κατάσταση όσο και για τις μελλοντικές εξελίξεις του ηλεκτρονικού επιχειρείν και των ΗΣΔΜΤΠ στην ελληνική και διεθνή τουριστική βιομηχανία.

  • Να παρακολουθήσουν διαδραστικές παρουσιάσεις από διεθνούς βεληνεκούς ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ειδικεύονται στο ηλεκτρονικό τουριστικό επιχειρείν, στα ΗΣΔΜΤΠ και στην λειτουργία Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών.

  • Να συναντήσουν ειδικούς επαγγελματίες, σύμβουλους και ερευνητές που ειδικεύονται στον ηλεκτρονικό τουριστικό επιχειρείν, και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα που τους ενδιαφέρουν.

Για περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο και το πρόγραμμά του μπορείτε να δείτε εδώ, επιλέγοντας την ομάδα Ιβ1.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024