Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ανέφικτη τεχνικώς και η προσπάθεια απάνλησης των καυσίμων

Louis: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από ενδεχόμενη ανέλκυση του Sea Diamond

Δώρα Σγάρτσου - 13 Φεβρουάριος 2008, 00:00

Τις μελέτες διεθνών εξειδικευμένων οίκων, που έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων φορέων και αποκαλύπτουν ότι η ενδεχόμενη επιχείρηση ανέλκυσης του Sea Diamond ενέχει σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους, αλλά και ότι η προσπάθεια απάντλησης των καυσίμων του δεν είναι τεχνικώς εφικτή, επικαλέστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρία, Louis Hellenic Cruises...

Τις μελέτες διεθνών εξειδικευμένων οίκων, που έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων φορέων και αποκαλύπτουν ότι η ενδεχόμενη επιχείρηση ανέλκυσης του Sea Diamond ενέχει σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους, αλλά και ότι<...>

η προσπάθεια απάντλησης των καυσίμων του δεν είναι τεχνικώς εφικτή, επικαλέστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρία, Louis Hellenic Cruises, απαντώντας στις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε σε χτεσινή της ανακοίνωση, η πλοιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond έχει προ πολλού ζητήσει τη πραγματοποίηση συνάντησης με το ΥΕΝ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης. “Μέχρι σήμερα” επισημαίνει “δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και αντ’ αυτού τις τελευταίες ημέρες διατυπώνονται απόψεις και γίνεται επίκληση μελετών που δεν έχουν τεθεί υπόψη κανενός. Αντί γόνιμου δε διαλόγου, εκτοξεύονται απειλές κατά της πλοιοκτήτριας, που όχι μόνο δεν φέρει καμία ευθύνη για το ναυάγιο (που οφείλεται καθαρά στη λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής) και έχει καταβάλει όλες τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης (πολλαπλάσιες του ανώτατου ορίου των 4,3 εκατ. ευρώ που προνοεί η ίδια η Ελληνική Νομοθεσία, ακόμα κι αν η Εταιρία ευθυνόταν), αλλά, πέραν της απώλειας του πιο προσοδοφόρου πλοίου της, έχει υποστεί και άλλες σημαντικές ζημιές”.

Τέλος, σχολιάζοντας τα αναφερόμενα σχετικά με την εξέλιξη των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών, η Louis Hellenic Cruises υποστηρίζει ότι “προφανώς οφείλονται σε μη ορθή κατανόηση κάποιων δηλώσεων, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο των δικαστικών αρχών είναι ανεξάρτητο από αυτό των φορέων της εκτελεστικής εξουσίας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top