Τελευταία νέα
ΑρχικήΠεριβάλλονΕταιρίεςLouis: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από ενδεχόμενη ανέλκυση του Sea Diamond
Ανέφικτη τεχνικώς και η προσπάθεια απάνλησης των καυσίμων

Louis: Σοβαροί περιβαλλοντικοί κίνδυνοι από ενδεχόμενη ανέλκυση του Sea Diamond

Τις μελέτες διεθνών εξειδικευμένων οίκων, που έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων φορέων και αποκαλύπτουν ότι η ενδεχόμενη επιχείρηση ανέλκυσης του Sea Diamond ενέχει σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους, αλλά και ότι η προσπάθεια απάντλησης των καυσίμων του δεν είναι τεχνικώς εφικτή, επικαλέστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρία, Louis Hellenic Cruises

Τις μελέτες διεθνών εξειδικευμένων οίκων, που έχουν τεθεί υπόψη των αρμοδίων φορέων και αποκαλύπτουν ότι η ενδεχόμενη επιχείρηση ανέλκυσης του Sea Diamond ενέχει σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους, αλλά και ότι<...>η προσπάθεια απάντλησης των καυσίμων του δεν είναι τεχνικώς εφικτή, επικαλέστηκε η πλοιοκτήτρια εταιρία, Louis Hellenic Cruises, απαντώντας στις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε σε χτεσινή της ανακοίνωση, η πλοιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond έχει προ πολλού ζητήσει τη πραγματοποίηση συνάντησης με το ΥΕΝ, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για την ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης. “Μέχρι σήμερα” επισημαίνει “δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και αντ’ αυτού τις τελευταίες ημέρες διατυπώνονται απόψεις και γίνεται επίκληση μελετών που δεν έχουν τεθεί υπόψη κανενός. Αντί γόνιμου δε διαλόγου, εκτοξεύονται απειλές κατά της πλοιοκτήτριας, που όχι μόνο δεν φέρει καμία ευθύνη για το ναυάγιο (που οφείλεται καθαρά στη λανθασμένη χαρτογράφηση της περιοχής) και έχει καταβάλει όλες τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της ρύπανσης (πολλαπλάσιες του ανώτατου ορίου των 4,3 εκατ. ευρώ που προνοεί η ίδια η Ελληνική Νομοθεσία, ακόμα κι αν η Εταιρία ευθυνόταν), αλλά, πέραν της απώλειας του πιο προσοδοφόρου πλοίου της, έχει υποστεί και άλλες σημαντικές ζημιές”.

Τέλος, σχολιάζοντας τα αναφερόμενα σχετικά με την εξέλιξη των εκκρεμών δικαστικών διαδικασιών, η Louis Hellenic Cruises υποστηρίζει ότι “προφανώς οφείλονται σε μη ορθή κατανόηση κάποιων δηλώσεων, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι το έργο των δικαστικών αρχών είναι ανεξάρτητο από αυτό των φορέων της εκτελεστικής εξουσίας”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024