Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣκυλακάκης: Αναγκαία η κοινή δράση της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές
Παρέμβαση στη Γενική Συνέλευση Ηνωμένων Εθνών

Σκυλακάκης: Αναγκαία η κοινή δράση της διεθνούς κοινότητας για τις κλιματικές αλλαγές

O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ειδικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών για την κλιματική αλλαγή, κ Θ. Σκυλακάκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη θεματική συζήτησητης Γενικής […]

O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Ειδικός Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών για την κλιματική αλλαγή, κ Θ. Σκυλακάκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη θεματική συζήτηση<...>της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (Νέα Υόρκη, 11-12 Φεβρουαρίου 2008).

Στην παρέμβασή του ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε «τις δυσχέρειες της διεθνούς διαπραγμάτευσης που ξεκίνησε στο Μπαλί, λόγω της διαφορετικής συμμετοχής στη δημιουργία των αερίων του θερμοκηπίου μεταξύ ανεπτυγμένων, αναπτυσσόμενων και ελάχιστα ανεπτυγμένων χωρών, τις διαφορετικές οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις διάφορες περιοχές του πλανήτη» και τόνισε τη σημασία κοινής δράσης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας για την αντιμετώπισή του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πολιτική της χώρας μας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η Ελλάδα, όπως επεσήμανε, συνεισφέρει στην ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής (adaptation) των ελάχιστα ανεπτυγμένων χωρών και των μικρών νησιωτικών κρατών, μεταξύ άλλων και μέσω της σχεδιαζόμενης παροχής σχετικής χρηματοδότησης σε περιφερειακούς οργανισμούς όπως η Αφρικανική Ένωση, η Συμμαχία Μικρών Νησιωτικών Κρατών (AOSIS) και η Κοινότητα της Καραϊβικής (CARICOM). Για την προώθηση των σχετικών συνεργασιών, ο κ. Σκυλακάκης είχε στη Νέα Υόρκη, συναντήσεις με την τρόϊκα της CARICOM και τον Πρόεδρο της AOSIS, σε συνέχεια των επαφών που είχαν γίνει στο Μπαλί.

Τέλος και στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της ελληνικής πολιτικής αναπτυξιακής συνεργασίας, ο κ. Σκυλακάκης συναντήθηκε με τον Εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Λιγότερο Αναπτυγμένες Χώρες, τις Περίκλειστες Χώρες και τα Μικρά Νησιωτικά Κράτη κ. Diarra, καθώς και με την Περιφερειακή Υποδιευθύντρια του UNDP, κα Σουλτάνογλου, όπου εξετάσθηκε η ενίσχυση της αναπτυξιακής συνεργασίας της χώρας μας με το UNDP.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024