Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΝέες διακρίσεις για το αεροδρόμιο της Ντόχα

Νέες διακρίσεις για το αεροδρόμιο της Ντόχα

Τιμητικές διακρίσεις στην εκδήλωση για τα βραβεία Middle East And North Africa Airport Awards, που υποστηρίζονται από την Skytrax, την ανεξάρτητη εταιρία ερευνών της αεροπορικής βιομηχανίας, κέρδισε πρόσφατατο διεθνές αεροδρόμιο […]

Τιμητικές διακρίσεις στην εκδήλωση για τα βραβεία Middle East And North Africa Airport Awards, που υποστηρίζονται από την Skytrax, την ανεξάρτητη εταιρία ερευνών της αεροπορικής βιομηχανίας, κέρδισε πρόσφατα<...>το διεθνές αεροδρόμιο της Ντόχα. Ξεπερνώντας τον έντονο ανταγωνισμό των γειτονικών αεροδρομίων, το αεροδρόμιο της Ντόχα, κέρδισε τη διάκριση για την “Καλύτερη Συνεργασία μεταξύ Αεροδρομίου και Αεροπορικών Εταιριών”.

Το βραβείο απένειμε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διεθνούς Αεροδρομίου της Ντόχα και της Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skytrax, κ. Edward Plaisted, αναγνωρίζοντας τις επιδόσεις του αεροδρομίου στην αποτελεσματική συνεργασία με τις Περιφερειακές και τις Διεθνείς Αεροπορικές Εταιρίες.

Η τελετή των βραβείων διοργανώθηκε στη διάρκεια του πρώτου Συνεδρίου Airport Expansion Middle East, που διήρκησε 2 μέρες και φιλοξενήθηκε στην Ντόχα από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας του Κατάρ.

Ο κ. Al Baker δήλωσε ότι με το βραβείο αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι αεροπορικές εταιρίες και τα αεροδρόμια πρέπει να συνεργάζονται για να μεγιστοποιούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες για το δικό τους καλό και για το συμφέρον των ταξιδιωτών.

Σε ομιλία του με θέμα «Αποτελεσματικότητα της Συνεργασίας Αεροδρομίου και Αεροπορικών Εταιριών» ο κ. Al Baker ανέφερε ότι η ισχυρή στρατηγική συνεργασία μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης των αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιριών που χρησιμοποιούν τα αεροδρόμια είναι ζωτικής σημασίας για τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και την αποτελεσματική παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον τελικό χρήστη – τον πελάτη.

Συνεργασία, εξήγησε, σημαίνει να εργαζόμαστε για τη δημιουργία μιας ενοποιημένης προσέγγισης, τονίζοντας ότι ούτε οι αεροπορικές εταιρίες ούτε τα αεροδρόμια μπορούν να επιβιώσουν χωρίς συνεργασία. Το κλειδί στην οικονομική ανάπτυξη είναι η υλοποίηση μιας ισχυρής υποδομής για το αεροδρόμιο και την αεροπορική εταιρία που θα μπορεί να φιλοξενήσει το εσωτερικό και το εξωτερικό εμπόριο και τις επενδύσεις και να προσφέρει στους ταξιδιώτες μεγαλύτερες επιλογές.

Νωρίτερα ο κ. Al Baker ζήτησε μια ενοποιημένη προσέγγιση από τα Αραβικά Έθνη για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος «ανοικτών» ουρανών, που θα προσφέρει στις αεροπορικές εταιρίες ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές των διαφόρων χωρών και θα ωφελήσει τους επιβάτες.

Μιλώντας σε ένα από τα πάνελ, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του συνεδρίου, με τίτλο «Ανοικτοί Ουρανοί», στο οποίο συμμετείχαν αξιωματούχοι της αεροπορικής βιομηχανίας των κρατών της περιοχής τόνισε την ανάγκη για ανοικτούς ουρανούς σε ολόκληρη την περιοχή. Επεσήμανε ότι οι ανοικτοί ουρανοί απαιτούν την κοινή προσέγγιση από τις χώρες της περιοχής, γεγονός που θα ωφελούσε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και θα βοηθούσε στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τις προβλέψεις για μεγάλη αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή. Μεγαλύτερη ελευθερία για τις αεροπορικές εταιρίες για την εξυπηρέτηση δρομολογίων χωρίς περιορισμούς θα οδηγούσε στην αύξηση του υγιούς ανταγωνισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024